Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Диг(и)МАУ – откривамо грађу заједно

Након вишемесечног рада, нови сајт Музеја афричке уметности посвећен искључиво дигитализованом музејском материјалу из фотографског, аудио и видео-архива, отворен је за публику.

Током 2016. године, захваљујући финансијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије, створени су сви предуслови да се започне са дигитализацијом обимне музејске грађе. Пројекат „Диг(и)МАУ“ постао је изврсна прилика да донедавно недоступни архивски материјали буду стручно обрађени, дигитализовани и презентовани на посебно осмишљеном сајту.

Садржај који се налази на сајту www.digimau.org представља својеврсну позивницу стручној и научној јавности, али и свим љубитељима разноврсних тема везаних за феномене из области афричког, југословенског и културног наслеђа Србије да се интензивније упусте у истраживање, откривање и промишљање свих потенцијала које МАУ као институција чува.

Са жељом да у години у којој славимо 40 година постојања и континуираног рада на пољу музеолошке праксе премијерно представимо барем део ове богате и вредне документације, позивамо вас да посетите наш нови сајт и упознате се са његовим садржајем.

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network