Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Програми недељом у мају 2017.

У сталном термину недељом од 11 до 13 часова
(7. и 14. маја)

ЈАВНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ
“Слике и сећања – афричка тиква
у збиркама МАУ”
(за све посетиоце)

и

ДЕЧЈА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА
“Калабаш мудрости”
(узраст од 4 до 12 година)

 

Уз актуелну изложбу „Слике и сећања – афричка тиква у збиркама МАУ“ одржаваће се током маја кустоска вођења за све посетиоце у сталном термину недељом од 11 до 13 часова. У истим терминима, за млађу публику, узраста од од 4 до 12 година, биће приређене креативне радионице „Калабаш мудрости“.

Слике и сећања – афричка тиква у збиркама МАУ (кустоско вођење кроз изложбу за све посетиоце)
Афричка тиква или калабаш припада збирци предмета свакодневне употребе МАУ. Збирка МАУ датира из периода средине шездесетих до почетка осамдесетих година двадесетог века. Изложба „Слике и сећања“ прати калабаш кроз предмет, мотив, метафору, документарну фотографију, разгледницу, записе у стручној литератури и необјављеним белешкама – као симбол Африке и квинтесенцију идеалног и идеализованог афричког крајолика.

Калабаш мудрости (радионице за децу узраста 4-12 година)
Афричка тиква – калабаш користи се за израду предмета различите намене. Од ње се праве музички инструменти, посуде, чиније, кашике, луле, печати, итд. Техникама украшавања су на површини калабаша урезивани различити мотиви – животињски, биљни или геометријски, док су осликавањем најчешће креиране сцене из афричког живота и афричке свакодневице на сувенирским предметима. По узору на предмете приказане на изложби, током радионица Калабаш мудрости деца ће имати прилику да на површини тикви исцртају и обоје украсе које ће сами осмислити. Док траје израда декорација деца ће се, кроз причу, упознати и са легендама о калабашу и његовом употребом у Африци, као и са другим могућим начинима украшавања површине тикве.

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network