Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

ШЕТЊЕ „КУЛТУРНА БАШТИНА ТОПЧИДЕРА“ – сваке последње суботе у месецу

Након скоро тридесет организованих шетњи у редовним и додатним терминима, шетње „Културна баштина Топчидера“ настављају се и у 2019. години, али – у новим издањима!

Шетња: Културна баштина ТопчидераТопчидер се још од средине 19. века осмишљава као градска оаза, са бројним парковима, излетиштима, великим зеленим и пошумљеним површинама. У његовом зеленилу крију се и бројне виле, летњиковци и уметнички атељеи подигнути почетком 20. века.

Шетње „Културна баштина Топчидера” представљају јединствен пример међуинституционалне сарадње.

У новом циклусу шетњи „Културна баштина Топчидера” истражујемо и специфичне колекције које се налазе у овом крају града. Током 2019. обилазимо: Музеј афричке уметности, Кућу краља Петра, Кућу легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд и Веспа музеј Србија.

Са вама шетају и причају историчарке уметности Ана Кнежевић, кустоскиња Музеја афричке уметности, и Ивана Затежић, сарадница Куће легата.

Позивамо вас да нам се придружите у шетњи и истраживању културне баштине Топчидера!

 

ТЕРМИНИ НАРЕДНИХ ШЕТЊИ:

 

26. јануар 2019. у 11 часова

Тура: Музеј афричке уметности (Андре Николића 14), Кућа краља Петра (Васе Пелагића 40), Архив Југославије (Васе Пелагића 33) и Кућа легата - Легат Петра Лубарде (Иличићева 1).

Место и време окупљања: окупљање у Музеју афричке уметности у 11 часова;

Како учествовати: куповином улазница по цени од 500 динара у Музеју афричке уметности, пре почетка шетње. Важно: Број места је ограничен тако да сте у обавези да се пријавите слањем података (име и презиме, број особа које ће учествовати у шетњи) на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Трајање шетње: око 170 минута

 


 

23. фебруар 2019. у 11 часова

Шетња: Културна баштина Топчидера - Амбасада Арапске Републике ЕгипатТура: Музеј афричке уметности (Андре Николића 14), Амбасада Арапске Републике Египат (Андре Николића 12), Кућа краља Петра (Васе Пелагића 40) и Кућа легата – Легат Петра Лубарде (Иличићева 1).

Место и време окупљања: окупљање у Музеју афричке уметности у 11 часова; куповина улазница у Музеју афричке уметности пре почетка шетње.

Пријављивање је обавезно. Имајући у виду специфичност овог издања шетње, потребно је да се на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. пошаљу следећи подаци: име и презиме, број личне карте, фотографија прве стране пасоша, број телефона. Сваки посетилац биће обавештен након добијеног одобрења од стране Амбасаде. Захваљујемо вам на разумевању.

Број учесника: 20

Трајање шетње: око 170 минута

 


 

30. март 2019. у 11 часова

Тура: Кућа легата – Легат Петра Лубарде (Иличићева 1), Јавни акваријум и тропикаријум Београд (Миленка Веснића 3), Архив Југославије (Васе Пелагића 33).

Место и време окупљања: окупљање у Легату Петра Лубарде у 11 часова;

Како учествовати: куповином улазница по цени од 500 динара у Легату Петра Лубарде, пре почетка шетње. Важно: Број места је ограничен тако да сте у обавези да се пријавите слањем података (име и презиме, број особа које ће учествовати у шетњи) на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Трајање шетње: око 170 минута

 


 

20. април 2019. у 11 часова

*Због празника, априлска шетња „Културна баштина Топчидера“ организује се претпоследње суботе у месецу

Тура: Музеј афричке уметности (Андре Николића 14), Кућа краља Петра (Васе Пелагића 40), Веспа музеј Србија (Брзакова 2)

Место и време окупљања: окупљање у Музеју афричке уметности у 11 часова;

Како учествовати: куповином улазница по цени од 500 динара у Музеју афричке уметности, пре почетка шетње. Важно: Број места је ограничен тако да сте у обавези да се пријавите слањем података (име и презиме, број особа које ће учествовати у шетњи) на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Трајање шетње: око 170 минута

 


 

За додатне информације, заказивање посебног термина или вођење на енглеском језику пишите на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

ПОСЕБНА ПОНУДА: „ШЕТЊА ПО МЕРИ”

Нудимо могућност организовања шетње која би укључила обилазак три од наведених шест локација: Музеј афричке уметности, Кућа краља Петра, Кућа легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд и Веспа музеј Србија, по вашој жељи. У том случају, потребно је формирати групу и контактирати нас на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније 3 дана пре организоване шетње.

Цена улазнице за шетњу са десет и више учесника је 500 динара по особи.

Цена за шетњу са мање од 10 учесника је 5000 динара укупно.

*Важна напомена: „Културна баштина Топчидера” је посебан програм међуинституционалне сарадње и нисмо у могућности да изађемо у сусрет олакшицама које се остварују путем „Сениорˮ картица, ICOM чланских карата, студентског индекса, и сл.

 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network