Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

„НЕДЕЉА У МАУ“

Јавно вођење за одрасле и радионица за децу

Недеља у МАУ - Под лупомПрограм „Недеља у МАУ“ организује се у термину недељом од 11 до 13 часова и подразумева паралелне програме КУСТОСКИХ ВОЂЕЊА кроз музејске поставке за одрасле и РАДИОНИЦА ЗА ДЕЦУ (за узраст од 4 до 12 година).

Тренутно постављена тематска изложба назива "Под лупом - Староегипатске збирке у музејима у Србији" представља вредне и ретко виђене предмете из бројних музеја у нашој земљи. Артефакти попут амулета, ушабти фигура, бронзане статуе, скулптуре у камену, накита, итд. пре свега припадају религијском домену, односно храмовима и гробницама, и хронолошки се везују за периоде од Старог Краљевства до Римске ере.

Кроз јавна вођења кустоса, аутора изложбе, као и сарадника на пројекту, посетиоци ће се упознати са начином на који су први предмети староегипатског порекла дошли у наше крајеве, како су формиране прве музејске збирке, али и чути бројне занимљивости везане за религијски живот и веровања у древном Египту.

Тематске радионице које су пратећи део периодично мењаних тематских изложби, део су ширег програма едукације најмлађих на различите комплексне теме којима се музеј бави. Током трајања изложбе "Под лупом", деца имају прилику да се распитују, додирују, сама стварају и сазнавају многе нове информације о богатом свету староегипатске уметности и то кроз креативни рад на тему картуша, древне игре "сенет" (узраст: 7+), симболике амајлија и бројних других занимљивости везаних за староегипатску културу.

Више информација потражите овде.

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner


МАУ је члан   Balkan Museum Network