Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Едукација и анимација

Недеља у МАУ

Програм „Недеља у МАУ“ организује се за појединачне и породичне посете у термину недељом од 11 до 13 часова и подразумева паралелне програме КУСТОСКИХ ВОЂЕЊА (за одрасле) кроз музејске поставке и РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ (узраста 4-12 година). Није потребно пријављивање унапред.

Појединачна карта (за сваког посетиоца) износи: 200 динара

 

Недеље: 17. и 24. новембар од 11 до 13 часова

Вексилологија у МАУ: мапирање Африке – радионица за децу и младе

Вексилологија у МАУ: мапирање АфрикеУ складу са идејама које је нигеријски музичар Фела Кути својом музиком представљао, учимо о ослобођењу и независности афричких земаља, помно пратећи мапу афричког континента и упознајући вексилологију – науку о заставама.

Комбинујући познавање историје и географије, игру меморије и креативни рад млади посетиоци проучаваће афричке државне границе и заставе.

Попут правих вексилолога, након мапирања Африке – постављања афричких застава у одговарајуће државне границе, они ће имати прилику да употребом папира и бојица израде своју заставу по жељи.

Узраст: 7+

Опширније...

 

 

Недеље: 17. и 24. новембар од 11 часова

Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак - јавно вођење кроз изложбу

„Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак“Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак је истраживачки пројекат три институције - Музеја афричке уметности, Факултета ликовних уметности и Филозофског факултета/Центра за музеологију и херитологију, који реализују две кустоскиње - Јелена Спаић и Ана Кнежевић, један стручни консултант - проф. др Милан Попадић и осам уметника - Милица Ракић, Ана Адамовић, Ирена Келечевић, Ана Вујовић, Ивана Ивковић, Синиша Илић, Милица Јосимов и Саша Ткаченко.

Незаштићени сведок замишљен је као низ уметничких интервенција у простору музеја. Наслов реферира на музејски предмет - добро чувану супстанцу која памти и која је овом акцијом нападнута, изложена уметничкој реинвенцији и реконтекстуализацији. Музејски предмет, тако, постаје сведок који се у великој мери ослобађа институционалне (али не и конзерваторске) заштите, и кроз (пре)испитивање саопштава нове димензије сведочанствености које долазе из самог меморијског језгра предмета, али и ширег контекста у коме он настаје - институције, музеја, историје, процеса музеализације, савремене интерпретације.

Кроз изложбу воде кустоскиње Јелена Спаић и Ана Кнежевић.

Опширније...

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.