МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Ново, допуњено издање аудио-водича Музеја афричке уметности

Аудио-водичУзимајући у обзир препоручене мере безбедности и заштите током трајања епидемије корона вируса у нашој земљи, потрудили смо се да свим нашим старим, али и потенцијалним, будућим посетиоцима пружимо што више дигиталних садржаја које могу да претражују од куће, усавршавајући постојећа знања или упознавајући се по први пут са афричком уметношћу и културом кроз неке од најлепших примерака афричке уметности који су изложени на сталној поставци овог београдског музеја.

Ново, допуњено издање аудио-водича Музеја афричке уметности сада укључује приче о 28 предмета са наше сталне поставке и то на 4 језика: српском, енглеском, француском и италијанском!

Аудио-водич Музеја афричке уметности је као бесплатан садржај доступан на платформи izi.TRAVEL и првенствено је осмишљен као додатни садржај који самосталним посетиоцима сталне поставке МАУ нуди и један вид анимације у виду краћих, интересантних прича о одабраним експонатима. Али, и у ситуацији када су неки од нас принуђени да остану код куће, ова платформа омогућује нам да, барем виртуелно, отпутујемо, одлутамо, „изместимо” се у неку другу димензију и уживамо. У свакој причи, глас наратора праћен је и одговарајућом музичком подлогом и фотографијом, а дати су и транскрипти ових прича о предметима како бисмо, између осталог, и особама са инвалидитетом пружили могућност ближег упознавања са Музејом.

Поред тога што нуди једну целовиту слику о репрезентативним примерцима афричке уметности који се налазе на сталној поставци Музеја, објављен аудио-водич омогућује различитим едукаторима солидан извор информација о историјату збирке, увид у материјалну културу етничких група Западне Африке одакле ови предмети потичу, а у ширем смислу, аудио-водич Музеја афричке уметности представља непресушан извор инспирације за све оне појединце заинтересоване за универзалне митолошке теме и мотиве, који се тек у једном могућем облику материјализују у непоновљивим примерцима класичног западноафричког уметничког израза.

Кликните да приступите аудио-водичу.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива