Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

МУЗЕЈ АФРИЧКЕ УМЕТНОСТИ НА БИЈЕНАЛУ У ЛУАНДИ

Бијенале у ЛуандиУнеско, Влада Анголе и Афричка унија, од 27. новембра до 2. децембра 2021. године организују Бијенале у Луанди – „Панафрички форум за културу мира“ чији је циљ превенција насиља и решавање сукоба подстицањем културне размене, међугенерацијског дијалога и промоцијом родне равноправности у Африци.

Бијенале у Луанди организује се други пут по реду и обележено је темом Афричке уније за 2021. годину: „Уметност, култура и наслеђе – полуге за изградњу Африке коју желимо“. Прво бијенале одржано је 2019. године, а овогодишње издање одржава се у хибридном формату, комбинујући виртуелне садржаје и догађаје уживо.

Велики број земаља учесница на својим виртуелним националним павиљонима прослављају Африку и њене бројне дијаспоре низом културних садржаја. Павиљон Србије, у организацији Министарства културе и информисања, поносно представља Музеј афричке уметности у Београду као први и једини антиколонијални музеј у Европи који је у потпуности посвећен култури и уметности афричког континента.

Музеј афричке уметности континуирано настоји да популарише и приближи знања о уметничком стваралаштву Африке и да допринесе развоју и јачању пријатељских односа Србије са земљама афричког континента. Бијенале у Луанди нуди драгоцену могућност да овај београдски музеј представи своје програме на глобалној платформи која омогућава равноправно учешће и простор за размену идеја и примера добре праксе и међугенерацијски дијалог. Афро фестивал, изложба „Рефлект - Намибија 30 година након ослобођења”, конференција „Савремена уметност Африке у доба пандемије” и бројне електронске публикације само су део представљених програма Музеја афричке уметности којима се слави непрегледно богатство и културни диверзитет Африке.

За више информација о Бијеналу, посетите овај линк.

Музеј афричке уметности на Бијеналу у Луанди

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива