Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Недеља у МАУ - Јавна вођења за одрасле и радионица за децу

Reflect #2 – фрaгмeнти, фрaгилнoсти, сeћaњa: Савремена уметност АнголеПрограм „Недеља у МАУ“ организује се за појединачне и породичне посете у термину недељом од 11 до 12.30 часова и подразумева паралелни програм кустоских вођења за одрасле и креативних радионица за децу и младе узраста од 6 до 14 година.

Током јуна 2022. године биће организована кустоска вођења за одрасле посетиоце кроз тематску изложбу „Reflect #2 – фрaгмeнти, фрaгилнoсти, сeћaњa: Савремена уметност Анголе", док ће за децу и младе бити приређена креативна радионица „Рециклажом се чува и ствара”.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, број посетилаца је ограничен, а учешће у програмима захтева пријављивање слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

*Цена улазнице: 200 динара

 

Недеља, 5, 12. и 19. јун 2022. у 11 часова 

Кустoскo вoђeњe крoз излoжбу „Reflect #2“

Reflect #2 – фрaгмeнти, фрaгилнoсти, сeћaњa: Савремена уметност АнголеСваке недеље у јуну (5, 12. и 19. јун), од 11 часова, вођења кроз тематску изложбу „Reflect #2 – фрaгмeнти, фрaгилнoсти, сeћaњa: Савремена уметност Анголе" одржаће Емилиа Епштајн и Ана Кнежевић, кустоскиње изложбе, и Ана Ацић, сарадница МАУ.

Сазнајте више о савременој уметности Анголе, о разноликим стилским тенденцијама изложених радова, као и о друштвено-политичком контексту у оквиру кога су они настали.

**Пријаве обавезне на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 


 

Недеља, 5, 12. и 19. јун 2022. у 11 часова 

Креативна радионица за децу и младе
„РЕЦИКЛАЖОМ СЕ ЧУВА И СТВАРА“

Рециклажа, као поновна употреба материјала који би иначе био само отпад, присутна је у нашој свакодневици, а такође је заступљена и у савременој афричкој уметности. Када уметници рециклирају, они користе одбачене материјале упућујући нам и стару изреку: „Што је некоме смеће, другоме је благо.“ Инспирисани радовима уметника из Анголе и других земаља који су настали управо техником рециклаже, учесници ове радионице ће имати прилику да направе сопствене радове рециклирајући разнолике материјале који више нису у употреби. Спајањем техника цртања, колажа и рециклаже учесници ће на својим радовима представити урбане призоре и проблеме, попут оних којима се у свом уметничком раду бави Нело Тешеира – усмеравајући пажњу на живот људи у условима дехуманизоване градње и инвеститорског урбанизма.

Радионица је намењена деци и младима узраста од 6 до 14 година.

*Број учесника на радионицама је ограничен, а пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Нело Тешеира – Фрагменти Шикале (2021)

Нело Тешеира – Фрагменти Шикале (2021),
дрво, акрилне боје, пронађени предмети,
134 х 138 x 10 cm.
Фото: THIS IS NOT A WHITE CUBE

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива