Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

НЕДЕЉА У МАУ

Јавна вођења за одрасле и креативне радионице за децу и младе

Програм „Недеља у МАУ“ организује се за појединачне и породичне посете у термину недељом од 11 до 12.30 часова и подразумева паралелни програм кустоских вођења за одрасле и креативних радионица за децу и младе узраста од 6 до 14 година.

У зависности од недеље у месецу, припремили смо две креативне радионице за децу које осмишљавају и воде кустоси, кустоси-сарадници и спољни стручни сарадници МАУ, и то:

- ВЕКСИЛОЛОГИЈА: МАПИРАЊЕ АФРИКЕ – креативна радионица за децу и младе која их упознаје са науком о заставама (вексилологијом), и ослобођењем и независношћу афричких земаља (2, 16. и 30. октобар; 6. и 27. новембар; 4. и 18. децембар).

- ДОЂИ, ПЛЕШИ СА МНОМ! – посебна прилика да се деца придруже нашим инструкторима из Удружења Student International Vision (SiVision), и упознају и опробају у традиционалним и урбаним кореографијама Африке (9. и 23. октобар; 13. и 20. новембар; 11. децембар).

Док су деца на радионицама, позивамо одрасле да послушају вођење кроз сталну поставку на тему традиционалне афричке медицине и то у оквиру темата „Уметност која лечи“ са уводном речи о текућој изложби „Антиколонијални музеј“, које је припремила сарадница музеја Ана Ацић, студенткиња завршне године антропологије.

Број посетилаца за све садржаје НЕДЕЉЕ У МАУ је ограничен, а пријављивање се врши слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

*Цена улазнице: 200 динара

 


 

Креативне радионице за децу и младе (узраста од 6 до 14 година)

 

2, 16. и 30. октобар; 6. и 27. новембар; 4. и 18. децембар 2022, од 11 часова

ВЕКСИЛОЛОГИЈА У МАУ: мапирање Африке – креативна радионица за децу и младе

Вeксилoлoгиja у MAУ: мaпирaњe AфрикeУчимo o oслoбoђeњу и нeзaвиснoсти aфричких зeмaљa, пoмнo прaтeћи мaпу aфричкoг кoнтинeнтa и упoзнajући вeксилoлoгиjу – нaуку o зaстaвaмa.

Кoмбинуjући пoзнaвaњe истoриje и гeoгрaфиje, игру мeмoриje и крeaтивни рaд млaди пoсeтиoци прoучaвaћe aфричкe држaвнe грaницe и зaстaвe.

Пoпут прaвих вeксилoлoгa, нaкoн мaпирaњa Aфрикe – пoстaвљaњa aфричких зaстaвa у oдгoвaрajућe држaвнe грaницe, oни ћe имaти прилику дa упoтрeбoм пaпирa и бojицa изрaдe свojу зaстaву пo жeљи.

 

 

 

 

 

 

9. и 23. октобар; 13. и 20. новембар; 11. децембар 2022. од 11 часова

ДОЂИ, ПЛЕШИ СА МНОМ – плесна радионица за децу и младе

ПЛЕШИ СА МНОМ – плесна радионица за децу и младеПо први пут у МАУ, радионице плеса за децу – ДОЂИ, ПЛЕШИ СА МНОМ!

Изванредна прилика за децу и младе да заједно са нашим инструкторимa из Удружења Student International Vision (SiVision) упознају традиционалне и урбане кореографије Африке.

*Број учесника на радионицама је ограничен, а пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 


 

Стручно вођење кроз сталну поставку и уводна реч у тематску изложбу

Сваке недеље од 2. октобра до 18. децембра 2022. од 11 часова

Недеља у МАУ - Стручно вођењеПридружите се шетњи кроз сталну поставку у оквиру вођења под називом „Уметност која лечи – традиционална медицина народа Западне Африке“, на којем ћете сазнати занимљиве податке о свету народа Западне Африке протканим ћудљивим духовима који могу бити узрочници болести и несреће, или донети оздрављење и благостање. Ауторка вођења кроз сталну поставку, сарадница музеја, студенткиња антропологије Ана Ацић ће поред овог вођења понудити и уводну реч о тренутно постављеној ауторској изложби „Антиколонијални музеј“ др Ане Сладојевић.

*Пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива