Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

НЕДЕЉА У МАУ

Јавна вођења за одрасле и креативне радионице за децу и младе

Програм „Недеља у МАУ“ организује се за појединачне и породичне посете у термину недељом од 11 до 12.30 часова и подразумева паралелни програм кустоских вођења за одрасле и креативних радионица за децу и младе узраста од 6 до 14 година.

Током три јануарска термина (15, 22. и 29. јануара 2023. године у 11 часова) одржаће се стручно вођење за одрасле посетиоце кроз сталну поставку и кроз тематску изложбу, док ће за децу и младе у 11 часова бити приређена креативна радионица „Вексилологија у МАУ: мапирање Африке”.

Пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Цена улазнице: 200 динара

 


 

„ВЕКСИЛОЛОГИЈА У МАУ: МАПИРАЊЕ АФРИКЕ” –
креативна радионица за децу и младе узраста од 6 до 14 година

Недеља, 15, 22. и 29. јануар 2023, у 11 часова

ВЕКСИЛОЛОГИЈА У МАУ: мапирање Африке – креативна радионица за децу и младеУчимо о ослобођењу и независности афричких земаља, помно пратећи мапу афричког континента и упознајући вексилологију – науку о заставама.

Комбинујући познавање историје и географије, игру меморије и креативни рад, млади посетиоци проучаваће афричке државне границе и заставе.

Попут правих вексилолога, након мапирања Африке – постављања афричких застава у одговарајуће државне границе, они ће имати прилику да употребом папира и бојица израде своју заставу по жељи.

Пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 


 

Тематско вођење кроз сталну поставку

Недеља, 15, 22. и 29. јануар 2023, од 11 часова

Стручно вођење кроз сталну поставку и уводна реч у тематску изложбуПридружите се шетњи кроз сталну поставку у оквиру вођења под називом „Уметност која лечи – традиционална медицина народа Западне Африке“, на којем ћете сазнати занимљиве податке о свету народа Западне Африке протканом ћудљивим духовима који могу бити узрочници болести и несреће, или донети оздрављење и благостање.

Ауторка вођења кроз сталну поставку, сарадница музеја, студенткиња антропологије Ана Ацић ће поред овог вођења понудити и уводну реч о тренутно постављеној ауторској изложби „Антиколонијални музеј“ др Ане Сладојевић.

Пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива