МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

ГРАНИЦА ЈЕ ЗАТВОРЕНА

изложба о миграцијама и идентитетима

11. септембар - 7. децембар 2015.

Изложба „Граница је затворена“ плод је сарадње Музеја афричке уметности са невладином организацијом „Група 484“, уметницима: Снежаном Скоко, Луком Кнежевићем Стриком, уметничким колективом „ШКАРТ” и позоришном и радио редитељком Иваном Богићевић-Леко. Кустоски тим изложбе чине Ивана Војт, историчарка уметности / позоришна и радио редитељка и Емилиа Епштајн, антрополошкиња / МА студије културе и рода.

Вишегодишњи рад групе уметника са корисницима центара за тражиоце азила у Србији, произвео је радове у различитим форматима: „мигрантске мапе“, писане и сликовне поруке на текстилу, као и интерактивну апликацију. Изложбу прате и аутентични аудио-записи – приче/изјаве/сведочења азиланата и азиланткиња које, између осталог, дају увид и у женску страну миграција. Део изложбе чини јединствена друштвена игра која носи назив „Граница је затворена“, а која је настала у једном од центара и уједно инспирисала постављање ове изложбе.

Музеј афричке уметности, овом изложбом, отвара врата за дискусије и критику путем којих ће сам преузети активну улогу у преиспитивању позиције у односу са различитим друштвеним реалностима, али и историје сопствене излагачке праксе.

 

Каталог изложбе (.pdf) Изложба "Граница је затворена" - трејлер

 

Прилози:

У оквиру Транс Еуропа Фестивала у петак, 2. октобра 2015. године, у Дому омладине Београда одржана је трибина на тему уметност и миграције (Art and Migration). Погледајте изјаву кустоса (.pdf).

 


 

Након Музеја афричке уметности, део радова изложених у оквиру изложбе ГРАНИЦА ЈЕ ЗАТВОРЕНА (11.9.-7.12.2015) путује у Загреб!

У Галерији Нова / Showroom, Теслина 7, у Загребу, у уторак, 15. децембра, биће отворена изложба "шкарт кварт". Изложба у је организована у сарадњи са "whw / шта, како и за кога" и трајаће до 30. децембра 2015. године.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива