Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји


 

„НЕДЕЉА У МАУ“

Јавно вођење за одрасле и радионица за децу (*тренутно одложено!)

Ловачка капаПрограм „Недеља у МАУ“ организује се у термину недељом од 11 до 13 часова и подразумева паралелне програме КУСТОСКИХ ВОЂЕЊА кроз музејске поставке за одрасле и РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ (за узраст од 4 до 12 година).

Тренутно постављена тематска изложба назива "Култура лова - донсо у традицији Бамана" представља организацију, етику, веровања и посебан статус ловаца у друштву на основу избора предмета које су сакупили др Здравко Печар и Веда Загорац у Малију и другим земљама западне Африке током шездесетих и седамдесетих година двадесетог века. Кроз јавна вођења кустоса, посетиоци ће се упознати са елементима ловачке културе народа Бамана који су изложени: одевним предметима, ловачком опремом и посебним музичким инструментом кором – уз чије звуке су музичари и приповедачи гриоти певали о ловачким подвизима.

Тематска радионица „Сликовите приче из света животиња: ајкула, тигар, слонче и други јунаци“ посебно је осмишљена да прати изложбу "Култура лова - донсо у традицији Бамана". На један занимљив и узрасту прилагођен начин, деца се упознају са неким од животиња саване и причама и легендама које се за њих везују прво кроз кратко вођење кроз изложбу, а затим и кроз практичан, креативан рад.

Више информација потражите овде.

 

 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije