МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Шетње „Културна баштина Топчидера“ – сваке последње суботе у месецу

„Културна баштина Топчидера” наставља са активним истраживањем непосредног окружења Музеја афричке уметности.

Културна баштина ТопчидераБројне виле, летњиковци, уметнички атељеи, али и установе културе налазе се у овом делу Београда. Програм шетњи „Културна баштина Топчидера” као специфичан и јединствен пример међуинституционалне сарадње већ три године представља разнолико наслеђе Топчидера.

И током 2021. године шетње – које укључују вођења кроз топчидерске институције културе и приче о историји овог краја на отвореном – одржавају се сваке последње суботе у месецу, У „Културној баштини Топчидера” учествују: Музеј афричке уметности, Кућа краља Петра, Кућа легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд, Веспа музеј Србија, Кућа Олге Јанчић. Како су протекле претходне шетње погледајте на овом линку.

НОВО у шетњи од 2021. године: вођење кроз Хајд парк и скулптуре у јавном простору, као и посета споменику Исидори Секулић у парку Мала звезда.

Са вама шетају и причају историчарке уметности Ана Кнежевић, сарадница Музеја афричке уметности, и Ивана Затежић, сарадница Куће легата.

Позивамо вас да нам се придружите у шетњи и истраживању културне баштине Топчидера! У складу са епидемиолошким мерама заштите, број места је ограничен, а употреба заштитних маски током шетње обавезна!

 

ДОСТУПНИ ТЕРМИНИ НАРЕДНИХ ШЕТЊИ

- ПАЖЊА: место окупљања се мења у односу на руту шетње -

 

Субота, 30. јануар у 11 часова

Музеј афричке уметности, споменик Исидори Секулић, Кућа легата – Легат Петра Лубарде

*Окупљање испред Музеја афричке уметности, Андре Николића 14

Културна баштина ТопчидераПридружите нам се у истраживању Музеја афричке уметности, његове историје, сталне поставке и инспиративне савремене уметности Намибије, тренутно представљене у малој сали МАУ. Сазнајте више о томе како је Топчидер добио име, о његовим парковима, али и о животу и делу Исидоре Секулић, наше чувене књижевнице кроз причу у парку Мала звезда. Упознајте се са делом опуса Петра Лубарде који се данас чува у некадашњој стамбеној вили, а данашњем Легату Петра Лубарде.

Додатне информације

- Место и време окупљања: Музеј афричке уметности у 11 часова

- Трајање шетње: око 170 минута

- Како учествовати: куповином улазница по цени од 500 динара у Музеју афричке уметности пред почетак шетње.

- Важно: У складу са епидемиолошким мерама заштите, број места је ограничен, а пријављивање је ОБАВЕЗНО слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Субота, 27. фебруар у 11 часова

Јавни акваријум и тропикаријум, Кућа легата – Легат петра Лубарде, Хајд парк и скулптуре у јавном простору

*Окупљање испред Јавног акваријума и тропикаријума, Миленка Веснића 3

Културна баштина ТопчидераУ оквиру ове шетње представљамо вам Јавни акваријум и тропикаријум у коме ћете сазнати више о ретким врстама риба, бројне занимљивости о природном наслеђу које се на овом месту чува. Разговарамо о животу и раду нашег чувеног уметника Петра Лубарде, о утицају хороскопа и путовања у Индију на његову уметност, о његовом јединственом стилском изразу. Шетњом кроз Хајд парк упознајемо историју ове „зелене оазе” Београда и на основу неколико примера скулптура у јавном простору, размишљамо о сусрету уметничког и природног наслеђа.

Додатне информације

- Место и време окупљања: Јавни акваријум и тропикаријум у 11 часова

- Трајање шетње: око 170 минута

- Како учествовати: куповином улазница по цени од 500 динара испред Јавног акваријума и тропикаријума пред почетак шетње.

- Важно: У складу са епидемиолошким мерама заштите, број места је ограничен, а пријављивање је ОБАВЕЗНО слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О НАРЕДНИМ ТЕРМИНИМА – УСКОРО.

 

ПОСЕБНА ПОНУДА: „ШЕТЊА ПО МЕРИ”

Нудимо могућност организовања шетње која укључује обилазак три од наведених девет локација: Музеј афричке уметности, Кућа краља Петра, Кућа легата – Легат Петра Лубарде, Архив Југославије, Јавни акваријум и тропикаријум Београд, Кућа Олге Јанчић, Веспа музеј Србија, Хајд парк и скулптуре у јавном простору, парк Мала звезда и споменик Исидори Секулић, по вашој жељи. У том случају, потребно је формирати групу и контактирати нас на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније 3 дана пре организоване шетње.

Цена улазнице за шетњу са десет и више учесника је 500 динара по особи.

Цена за шетњу са мање од 10 учесника је 5.000 динара укупно.

*Важна напомена: „Културна баштина Топчидера” је посебан програм међуинституционалне сарадње и нисмо у могућности да изађемо у сусрет олакшицама које се остварују путем „Сениорˮ картица, ICOM чланских карата, студентског индекса, и сл.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива