МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Музеј афричке уметности у Београду и Национални музеј египатске цивилизације у Каиру потписали Меморандум о сарадњи

Председник Републике Србије Александар Вучић приредио је у Палати Србија свечани дочек за египатског председника Абдел Фатаха ал Сисија. Ова посета, прва после 35 година, окарактерисана је као историјски догађај за обе земље, а председник Ал Сиси је одликован за изузетне заслуге у развијању пријатељских односа између Републике Србије и Арапске Републике Египат.

Током свечане церемоније између Владе Србије и Владе Египта потписано је више билатералних споразума и меморандума о сарадњи. У области културе, Њ.Е. г. Самих Шукри, министар спољних послова Арапске Републике Египат и др Марија Алексић, директорка Музеја афричке уметности потписали су Меморандум о сарадњи између Националног музеја египатске цивилизације у Каиру и београдског Музеја aфричкe умeтнoсти.

Инспирисане пријатељским односима између наших земаља, обе установе ће сарађивати у областима организовања гостујућих изложби, спровођења студија и истраживања, издавања каталога и других публикација, размени кустоса, али и у бројним другим активностима у области рестаурације, музеологије и културног наслеђа које доприносе стручном усавршавању и размени искустава српске и египатске стране.

 

Фото: ТАНЈУГ

Фото: Танјуг / Јадранка Илић

Фото: Јадранка Илић

Фото: Танјуг / Јадранка Илић

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива