МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Музеј афричке уметности у Београду и Национални музеј египатске цивилизације у Каиру потписали Меморандум о сарадњи

Председник Републике Србије Александар Вучић приредио је у Палати Србија свечани дочек за египатског председника Абдел Фатаха ал Сисија. Ова посета, прва после 35 година, окарактерисана је као историјски догађај за обе земље, а председник Ал Сиси је одликован за изузетне заслуге у развијању пријатељских односа између Републике Србије и Арапске Републике Египат.

Током свечане церемоније између Владе Србије и Владе Египта потписано је више билатералних споразума и меморандума о сарадњи. У области културе, Њ.Е. г. Самих Шукри, министар спољних послова Арапске Републике Египат и др Марија Алексић, директорка Музеја афричке уметности потписали су Меморандум о сарадњи између Националног музеја египатске цивилизације у Каиру и београдског Музеја aфричкe умeтнoсти.

Инспирисане пријатељским односима између наших земаља, обе установе ће сарађивати у областима организовања гостујућих изложби, спровођења студија и истраживања, издавања каталога и других публикација, размени кустоса, али и у бројним другим активностима у области рестаурације, музеологије и културног наслеђа које доприносе стручном усавршавању и размени искустава српске и египатске стране.

 

Фото: ТАНЈУГ

Фото: Танјуг / Јадранка Илић

Фото: Јадранка Илић

Фото: Танјуг / Јадранка Илић

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Музеј афричке уметности је приступачан за све посетиоце

Музеј афричке уметности поседује приступне рампе за инвалидска колица, стазе водиље за лица са оштећењем вида, као и тактилне предмете са аудио-дескрипцијом и потписима на Брајевом писму.

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива