МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Ликовни конкурс за децу и младе на тему „Импресије о Африци“

Ликовни конкурс за децу и младе на тему „Импресије о Африци“Музеј афричке уметности од 18. априла до 9. jунa 2023. године организује ликовни конкурс за децу и младе на тему „Импресије о Африци“.

На конкурсу могу учествовати групе деце/младих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа, културних центара и осталих радионица, клубова, секција; учешће подразумева групну посету Музеју у заказаним терминима, обилазак изложби и затим ликовну радионицу на којој ће сваки учесник нацртати цртеж на задату тему.

На осмом ликовном конкурсу МАУ, темом „Импресије о Африци“ истражујемо које су то представе о овом великом континенту створене, које су слике утиснуте, која ће нова дела настати? Позивамо предшколске установе, основне и средње школе, као и ликовне атељее, културне центре и остале установе и удружења за децу и младе да закажу термине за групну посету Музеју афричке уметности и пратећу ликовну радионицу „Импресије о Африци“. Само они радови који су настали у оквиру заказаних термина за групну посету и пратећу ликовну радионицу у Музеју учествују на конкурсу.

Најуспешнији цртежи биће представљени 24. и 25. јуна на изложби радова учесника ликовног конкурса у оквиру годишње манифестације „Афро фестивал 2023“ која се одржава у башти Музеја афричке уметности. Ауторе најуспешнијих радова очекују специјалне награде.

Посетом Музеју афричке уметности деца и млади имају прилику да виде изложбу „Jугoслoвeнскa свeдoчaнствa o Aлжирскoj рeвoлуциjи – aрхивски oмнибус“ и сталну поставку „Традиционална уметност западне Африке из збирке Печар“ и да, уз разговор са кустосима, открију веровања, приче, обичаје, историјске догађаје и савремене одлике култура рaзличитих нaрoдa Aфрикe. Током обиласка изложби упознаће неке од стилова и значења афричких уметничких израза, као и документарна сведочанства о антиколонијалној борби, а затим ће на ликовној радионици на тему „Импресије о Африци“ у простору Музеја нацртати свој рад: могу издвојити неки детаљ, одређени предмет или више предмета који ће чинити композицију, нацртати различите мотиве, дочарати афричку причу или мит који су чули током посете Музеју, приказати људе и начине живота, проблеме друштвених и политичких односа, идеале и идеје, замишљено или стварно путовање...

- Учешће на конкурсу подразумева посету Музеју, обилазак изложби са циљем упознавања са уметношћу и културaмa Африке и ликовну радионицу на којој ће сваки учесник нацртати цртеж на задату тему.

- Закажите термине за посету Музеју у периоду од 18. априла до 9. јуна текуће године за групе предшколаца, основаца, средњошколаца (групна посета подразумева од 10 до највише 25* посетилаца у једном термину; *могуће и за веће групе). При заказивању, потребно је навести број деце/младих у групи, њихов узраст, назив школе или предшколске установе, жељени датум и време за посету Музеју.

  • имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • телефон: 011/2651-654
  • контакт особа: Марија Милош, виши кустос.

- Укупан програм вођења и радионице траје око 90 мин. (за млађе учеснике), односно 120 мин. (за старије учеснике)

- Цена улазнице је 300 динара. Музеј обезбеђује материјал за радионицу.

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ

- На Конкурсу могу учествовати групе деце/млaдих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа, културних центара и осталих радионица, клубова, секција.

- Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали искључиво у Музеју афричке уметности током организоване радионице.

- Техника:

  • за децу од 6 до 14 година (предшколци и основци): графитна оловка, воштане боје;
  • за младе од 14 до 18 година (средњошколци): графитна оловка, оловке у боји (дрвене бојице), фломастери у боји, воштане боје.

- Цртежи остају у Музеју афричке уметности и неће се враћати учесницима. Музеј афричке уметности задржава право репродуковања цртежа и мотива.

- Радове ће оцењивати комисија састављена од стручњака из области културе и уметности.

 

КАТЕГОРИЈЕ И НАГРАДЕ

Одабрани цртежи биће представљени 24. и 25. јуна на изложби радова у оквиру манифестације „Афро фестивал 2023“.

Жири ће одабрати и прогласити најбоље радове учесника Конкурса из три старосне категорије, за које ће ауторима бити додељене награде:

  • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 6 од 10 година (предшколци и млађи основци),
  • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 11 до 14 година (старији основци),
  • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 14 до 18 година (средњошколци).

Кликните да преузмете Позив за учешће на Ликовном конкурсу за децу и младе „Импресије о Африци“ (2023) у PDF формату.

Сазнајте више о ликовним конкурсима МАУ…

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Музеј афричке уметности је приступачан за све посетиоце

Музеј афричке уметности поседује приступне рампе за инвалидска колица, стазе водиље за лица са оштећењем вида, као и тактилне предмете са аудио-дескрипцијом и потписима на Брајевом писму.

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива