МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

МАУ представља нови визуелни идентитет

МАУ логоРешење новог визуелног идентитета Музеја афричке уметности (МАУ) заснива се на једноставној и препознатљивој, сведеној геометријској форми и шари која је веома присутна у уметностима земаља Африке, али се може видети и у дизајнерском решењу прве музејске сталне поставке. У питању је мотив цик-цак линије која симболизује ритам, кретање и ток живота. Истовремено у немирном ритму и континуитету, минималистички, а опет модерна, динамична цик-цак линија повезује прошло и будуће време и позива на активно учешће.

Рефлектујући мисиjу Mузeja и настављајући претходно установљене праксе, новим идентитетом истовремено упућујемо позив нa игру, укључивaњe, учeствoвaњe, као и дијалог, преплет идеја, искустава и сазнања. Из овог мотива изведена је типографија акронима Музеја афричке уметности, уједно и нови препознатљив, лако применљив и памтљив знак сачињен од три слова – МАУ, што је назив који је у широј јавности већ увелико прихваћен и одомаћен.

У кореспонденцији са иницијалном идејом сталне поставке и не нарушавајући њене основне форме у простору и дизајну мобилијара који датирају од самог оснивања музеја, нови визуелни идентитет нас води у даљи развој, охрабрује кретање ка новим графичким и савременим просторним решењима и њиховој примени у годинама које долазе, а у којима је предвиђена комплетна реконструкција и реконцептуализација МАУ.

Идејно решење новог визуелног идентитета МАУ осмислио је графички студио „3 Oranges Design“, усклађујући га са пројектом реконструкције објекта по идеји архитектонског студија „Н-Мартин“, док је разрада и имплементација визуелних елемената остварена са графичким студиом „Браћа Буразери“.

Нови визуелни идентитет МАУ: логотип, боје, могући начини примене

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива