МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

(РОЂЕН)ДАН МАУ

МАУУторак, 23. мaj

Од отварања врата јавности 1977. године, МАУ на јединствен начин потврђује своје место на културној мапи кроз изложбе, едукативне и популарне програме, као место чувања и сећања, архивирања и излагања материјалне културе Африке и наших односа са афричким земљама.

Оснивачка збирка Печар настала је захваљујући дугогодишњем боравку и раду Здравка Печара и Веде Загорац на западу афричког континента, а култура легаторства у МАУ и данас је жива, након више од четири деценије постојања. Овом приликом, из документације МАУ издвајамо речи Веде Загорац поводом његовог оснивања: „Наш музеј је први у свету који има дозволу и који је платио таксу за изношење експоната из сваке земље. Ово је новина у музеолошким односима, што се уклапа у општи став наше политике, сарадње и пријатељства са другим народима. Ова збирка је поклоњена Београду, али не представља његово власништво. Она је власништво народа који је ту уметност створио и народа у коме ће са великом пажњом бити чувана“.

Поводом 46. рођендана МАУ, у уторак, 23. маја, током читавог дана од 10 до 18 часова, улаз у Музеј биће бесплатан, а од 17 часова почиње јавно вођење кустоскиња и ауторки изложбе „Jугoслoвeнскa свeдoчaнствa o Алжирскoj рeвoлуциjи – aрхивски oмнибус“, Ане Кнежевић и Емилије Епштајн.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива