МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

(РОЂЕН)ДАН МАУ

МАУУторак, 23. мaj

Од отварања врата јавности 1977. године, МАУ на јединствен начин потврђује своје место на културној мапи кроз изложбе, едукативне и популарне програме, као место чувања и сећања, архивирања и излагања материјалне културе Африке и наших односа са афричким земљама.

Оснивачка збирка Печар настала је захваљујући дугогодишњем боравку и раду Здравка Печара и Веде Загорац на западу афричког континента, а култура легаторства у МАУ и данас је жива, након више од четири деценије постојања. Овом приликом, из документације МАУ издвајамо речи Веде Загорац поводом његовог оснивања: „Наш музеј је први у свету који има дозволу и који је платио таксу за изношење експоната из сваке земље. Ово је новина у музеолошким односима, што се уклапа у општи став наше политике, сарадње и пријатељства са другим народима. Ова збирка је поклоњена Београду, али не представља његово власништво. Она је власништво народа који је ту уметност створио и народа у коме ће са великом пажњом бити чувана“.

Поводом 46. рођендана МАУ, у уторак, 23. маја, током читавог дана од 10 до 18 часова, улаз у Музеј биће бесплатан, а од 17 часова почиње јавно вођење кустоскиња и ауторки изложбе „Jугoслoвeнскa свeдoчaнствa o Алжирскoj рeвoлуциjи – aрхивски oмнибус“, Ане Кнежевић и Емилије Епштајн.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Музеј афричке уметности је приступачан за све посетиоце

Музеј афричке уметности поседује приступне рампе за инвалидска колица, стазе водиље за лица са оштећењем вида, као и тактилне предмете са аудио-дескрипцијом и потписима на Брајевом писму.

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива