Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Градоначелник Радојичић најавио велику реконструкцију Музеја афричке уметности

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је Музеј афричке уметности са директорком Музеја Маријом Алексић и упознао се са тренутном ситуацијом по питању израде пројектне документације за његову предстојећу реконструкцију. Радојичић је нагласио да је ова значајна установа културе основана још 1977. године, да је у питању једини неколонијални музеј афричке уметности у Европи, те да је деведесетих година почела изградња још једног спрата на објекту. Нажалост, због дешавања у старој Југославији, ти радови нису никада били завршени, прецизирао је градоначелник.

– Локацијски услови су добијени и ради се пројекат за грађевинску дозволу, што би требало да буде готово до краја године. Верујем да ћемо почетком 2022. године почети потпуну реконструкцију музеја. То ће подразумевати обнову постојећег простора, али и завршетак радова на другом спрату објекта површине 1.400 метара квадратних. Укупна површина која ће бити обухваћена реконструкцијом износи око 2.400 квадратних метара, а процењена вредност радова је око 2,2 милиона евра – рекао је Зоран Радојичић.

Градоначелник је прецизирао да музеј има око три хиљаде вредних експоната, те да ће након реконструкције поставка на бољи начин бити доступна грађанима и туристима. Градоначелник је нагласио је да ће се током реконструкције водити рачуна о томе да се испоштују принципи енергетске ефикасности, те је, између осталог, поменуо и да ће котларница која греје музеј у току зимских месеци бити замењена грејањем на гас, што је еколошки прихватљивије.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije