МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

14. септембра 2018. године у 18 сати

MAНДEЛИН КOД

Промоција енглеског издања књиге „Манделин код“
аутора др Весне Југовић де Винча

Mandela's CodeИмамо задовољство да вас позовемо на промоцију енглеског издања књиге „Манделин код“ аутора др Весне Југовић де Винча.

Свој последњи интервју, велики афрички и светски лидер Нелсон Мандела дао је управо Де Винчи, аутору из Србије, писцу ове специфичне биографије инспирисане последњим новинарским сусретом са Мадибом.

Манделин несвакидашњи, тежак али узбудљив и изнад свега поучан живот, као и његови живoтни принципи, дeлaњe и његов кодекс лидерства, тема су ове књиге.

Према речима аутора, дело је писано са идејом да се открије тајна извора енормне снаге и моћи овог Спартака новог доба, да се открије и дефинише Манделин код, а онда да се покуша одговорити на питање – шта би Мандела данас рекао и урадио? После деценија тамновања, Мандела је изашао из затвора са говором опроста и помирења. Како тај принцип опет устоличити у свету, а посебно на нашим турбулентним балканским просторима?

Ово је и једини интервју који је Мандела дао у последњој декади свог живота.

Промоција се организује поводом стогодишњице рођења Нелсона Манделе, која се ове године обележава у читавом свету.

Књига је издата у садејству две институције: International Foundation for Sustainable Peace and Development (IFSPD) и Завода за уџбенике из Београда.

Промоцију, на којој ће учествовати бројне дипломате и истакнуте јавне личности, отвориће доајен Групе афричких амбасадора у Србији и амбасадор Алжира, Њ.Е. Абделхамид Шебшуб.

Програм води новинар Маја Манојловић.

Очекујемо вас у Музеју афричке уметности у петак, 14. септембра 2018. године у 18 сати, Андре Николића 14, Сењак.

За додатне информације можете се обратити на 011/2651-654 или на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

IFSPD
Завод за уџбенике

 

 

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network