МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Признање „Звезда Београда 2018“ за Музеј афричке уметности

Звезда Београда 2018Признања „Звезда Београда 2018“ која додељује Канцеларија за младе града Београда уручена су на свечаности у Старом двору удружењима, институцијама и појединцима чије су активности подржане на конкурсима организационих јединица Градске управе.

Секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић уручила је признање директорки Mузеја Марији Алексић за пројекат „Практикум 2018”.

„Практикум“ је јединствени програм праксе за студенте завршних година Филозофског факултета започет 2013, а од 2016. године финансијски је подржан од стране Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

Уз подршку кустоса/ментора, учесници у овом програму стичу знања о историјату музеја и оснивачима, збиркама, као и главним темама у области музејског истраживања уметности и културе Африке. Истовремено, студенти развијају вештине и технике неопходне за успешно јавно вођење кроз сталну поставку. Циљ програма је да се кроз саму праксу омогући студентима увид у кустоску професију.

Студенти бирају своје теме вођења кроз сталну изложбу, осмишљавају кретање у складу са темом и напослетку презентују публици. У програму „Практикум“ се инсистира на личној интерпретацији сталне поставке чиме се студенти подстичу на слободан, креативни приступ материји у којем ће изградити сопствени однос према изложеним предметима, а самосталном селекцијом изговореног текста избећи репродуковање туђих, већ готових текстуалних решења. На овај начин, студенти развијају сопствене креативне потенцијале, али и сензибилитет за реакцију публике на садржај и начин њихове презентације.

Више информација о програму „Практикум" сазнајте овде.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network