МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Бесплатан програм за средњошколце током зимског распуста у МАУ:

„Боје Африке – креативне радионице и изложба радова”

Боје АфрикеМузеј афричке уметности, уз подршку Секретаријата за спорт и омладину, током зимског распуста организује бесплатан програм за средњошколце под називом „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова”.

Заинтересовани ученици се могу определити да похађају курс у једном од два термина:

- група 1 – од 2. до 6. јануара,

- група 2 – од 3. до 7. фебруара.

Број учесника је ограничен на 20 по групи и зато – пријавите се на време! 🙂

У оквиру сваког од два петодневна мини-курса „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова” учесници ће се на уводном предавању кустоса упознати са темама које ће потом обрађивати на радионицама. Програмом су предвиђене две теме и две ликовне технике уз помоћ којих ће креирати самосталне ликовне радове. Након завршетка програма, у просторијама Музеја афричке уметности биће приређена изложба, а најуспешнији радови награђени.

Радионице ће се одржавати у две групе током зимског распуста, у јануару и фебруару. Свака група ће у континуитету од пет дана у четворочасовним терминима (10-14 ч), уз уводно предавање и кроз практичан рад овладати техникама (вајања/керамике и израде апликација од текстила). Завршни део програма одржаће се 8. фебруара када ће полазници, уз помоћ кустоса, креирати изложбу својих радова. Свечано отварање изложбе, додела потврда и награда за најуспешније радове одржаће се 9. фебруара у 14 часова.

Распоред радионица:

- 2-6. јануар, 10-14 ч – израда посуда од глине,

- 3-7. фебруар, 10-14 ч – израда апликација од текстила - шивење

Радионице воде Милица Јосимов, вајар/конзерватор, Марија Милош, виши кустос, и Милица Наумов, кустос.

Пријављивање је обавезно, слањем пријаве на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са следећим подацима: име, презиме, година рођења, контакт телефон и изабрани термин курса (од 2. до 6. јануара или од 3. до 7. фебруара).

Кликните да преузмете распоред термина у оквиру програма „Боје Африке - креативне радионице и изложба радова" (.pdf).

Сазнајте више о бесплатним програмима МАУ „Креативне радионице и изложба радова за средњошколце“ који се одржавају током школских распуста.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network