Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

Dig(i)MAU – otkrivamo građu zajedno

digimau latNakon višemesečnog rada, novi sajt Muzeja afričke umetnosti posvećen isključivo digitalizovanom muzejskom materijalu iz fotografskog, audio i video-arhiva, otvoren je za publiku.

Tokom 2016. godine, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, stvoreni su svi preduslovi da se započne sa digitalizacijom obimne muzejske građe. Projekat „Dig(i)MAU“ postao je izvrsna prilika da donedavno nedostupni arhivski materijali budu stručno obrađeni, digitalizovani i prezentovani na posebno osmišljenom sajtu.

Sadržaj koji se nalazi na sajtu www.digimau.org predstavlja svojevrsnu pozivnicu stručnoj i naučnoj javnosti, ali i svim ljubiteljima raznovrsnih tema vezanih za fenomene iz oblasti afričkog, jugoslovenskog i kulturnog nasleđa Srbije da se intenzivnije upuste u istraživanje, otkrivanje i promišljanje svih potencijala koje MAU kao institucija čuva.

Sa željom da u godini u kojoj slavimo 40 godina postojanja i kontinuiranog rada na polju muzeološke prakse premijerno predstavimo barem deo ove bogate i vredne dokumentacije, pozivamo vas da posetite naš novi sajt i upoznate se sa njegovim sadržajem.

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

MAU preporučuje


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelji Muzeja

Savski venac

Božidarac


Pristupna rampa


The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere