Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

SIMBOLI U AFRIČKOJ UMETNOSTI –
besplatne kreativne radionice
keramike i grafike za srednjoškolce

Muzej afričke umetnosti u danima zimskog raspusta (od 5. do 9. februara) organizuje besplatne kreativne radionice keramike i grafike za srednjoškolce.

Program „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice keramike i grafike” održaće se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti u dve grupe:

I GRUPA, od 5. do 9. februara, od 10 do 13 sati – MINI-KURS KERAMIKE;

II GRUPA, od 5. do 9. februara, od 14 do 17 sati – MINI-KURS GRAFIKE.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (10-13h i 14-17h), uz uvodno predavanje o afričkim simbolima i kroz praktični rad, ovladati grafičkim i keramičkim tehnikama izrade predmeta. Završni deo programa održaće se 10. februara, kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.

Svečano otvaranje izložbe radova srednjoškolaca, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije, održaće se 11. februara u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Miloš, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani kurs (kurs grafike ili kurs keramike).

Na mini-kursu keramike polaznici će upoznati tehnike izrade posuda od gline i načine ukrašavanja karakteristične za tradicionalne afričke kulture. U tradicionalnim afričkim domaćinstvima najviše su korišćene posude od gline, a često su imale dekorativne motive – u vidu listova, životinja, spirala i raznih geometrijskih oblika, izvedene urezima po površini posude.

Na mini-kursu grafike zainteresovani će se upoznati sa izradom afričkih simbola tehnikom linoreza, gde će, nakon finalnog otiskivanja uz pomoć grafičke prese na papiru i tkanini, dobiti originalan upotrebni predmet (torbe, majice…).

Kliknite da preuzmete raspored termina u okviru Programa "Simboli u afričkoj umetnosti - kreativne radionice keramike i grafike" (.pdf).

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

MAU preporučuje


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelji Muzeja

Savski venac

Božidarac


Pristupna rampa