Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

SIMBOLI U AFRIČKOJ UMETNOSTI –
besplatne kreativne radionice
keramike i grafike za srednjoškolce

Muzej afričke umetnosti u danima zimskog raspusta (od 5. do 9. februara) organizuje besplatne kreativne radionice keramike i grafike za srednjoškolce.

Program „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice keramike i grafike” održaće se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti u dve grupe:

I GRUPA, od 5. do 9. februara, od 10 do 13 sati – MINI-KURS KERAMIKE;

II GRUPA, od 5. do 9. februara, od 14 do 17 sati – MINI-KURS GRAFIKE.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (10-13h i 14-17h), uz uvodno predavanje o afričkim simbolima i kroz praktični rad, ovladati grafičkim i keramičkim tehnikama izrade predmeta. Završni deo programa održaće se 10. februara, kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova.

Svečano otvaranje izložbe radova srednjoškolaca, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije, održaće se 11. februara u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Miloš, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani kurs (kurs grafike ili kurs keramike).

Na mini-kursu keramike polaznici će upoznati tehnike izrade posuda od gline i načine ukrašavanja karakteristične za tradicionalne afričke kulture. U tradicionalnim afričkim domaćinstvima najviše su korišćene posude od gline, a često su imale dekorativne motive – u vidu listova, životinja, spirala i raznih geometrijskih oblika, izvedene urezima po površini posude.

Na mini-kursu grafike zainteresovani će se upoznati sa izradom afričkih simbola tehnikom linoreza, gde će, nakon finalnog otiskivanja uz pomoć grafičke prese na papiru i tkanini, dobiti originalan upotrebni predmet (torbe, majice…).

Kliknite da preuzmete raspored termina u okviru Programa "Simboli u afričkoj umetnosti - kreativne radionice keramike i grafike" (.pdf).

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva