Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

Likovni konkurs za decu i mlade na temu „Razglednica iz Afrike“

Muzej afričke umetnosti od 10. aprila do 10. juna 2018. godine organizuje likovni konkurs za decu i mlade na temu „Razglednica iz Afrike”.

Na konkursu mogu učestvovati grupe dece/mladih, uzrasta od 6 do 18 godina, iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, likovnih ateljea za decu i mlade, kulturnih centara i ostalih radionica, klubova, sekcija, inspirisani tekućom izložbom i stalnom postavkom Muzeja. Tema ovogodišnjeg likovnog konkursa „Razglednica iz Afrike” ima za cilj da inspiriše učesnike da nam nakon putovanja kroz Muzej afričke umetnosti crtežom predstave sopstvenu „razglednicu iz Afrike”.

Pozivamo predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, kao i likovne ateljee, kulturne centre i ostale ustanove i udruženja za decu i mlade da zakažu termine za grupnu posetu Muzeju afričke umetnosti i prateću likovnu radionicu „Razglednica iz Afrike”. Samo oni radovi koji su nastali u okviru zakazanih termina za grupnu posetu i prateću likovnu radionicu u Muzeju učestvuju na konkursu.

Najuspešniji crteži biće predstavljeni 23. i 24. juna na izložbi radova učesnika likovnog konkursa u okviru godišnje manifestacije „Afro festival 2018“ koja se održava u bašti Muzeja afričke umetnosti. Autore najuspešnijih radova očekuju specijalne nagrade.

KAKO UČESTVOVATI?

Posetom Muzeju afričke umetnosti deca i mladi imaju priliku da vide aktuelnu tematsku izložbu „Kenija, Tanzanija i Uganda: 1937-1939. Fotografije Kolomana Trčke” i stalnu postavku „Tradicionalna umetnost zapadne Afrike“ i da, uz razgovor sa kustosima, otkriju verovanja, priče, običaje i savremene odlike kultura različitih naroda Afrike. Tokom obilaska izložbi upoznaće bogatstvo stilova i značenja afričkih umetničkih izraza, a zatim će na likovnoj radionici u prostoru Muzeja nacrtati svoj rad: mogu izdvojiti neki detalj, izabrati određeni predmet ili više predmeta koji će činiti kompoziciju, nacrtati različite motive, dočarati afričku priču ili mit koji su čuli tokom posete Muzeju, prikazati ljude i način života, zamišljeni predeo, zamišljeno putovanje...

 • Učešće na konkursu podrazumeva posetu Muzeju, obilazak izložbi sa ciljem upoznavanja sa umetnošću i kulturama Afrike i likovnu radionicu na kojoj će svaki učesnik nacrtati crtež na zadatu temu.
 • Zakažite termine za posetu Muzeju u periodu od 10. aprila do 10. juna tekuće godine za grupe predškolaca, osnovaca, srednjoškolaca (grupna poseta podrazumeva od 10 do najviše 50 posetilaca u jednom terminu). Pri zakazivanju, potrebno je navesti broj dece/mladih u grupi, njihov uzrast, naziv škole ili predškolske ustanove, željeni datum i vreme za posetu Muzeju.
 • Ukupan program vođenja i radionice traje približno 120 minuta.
 • Cena ulaznice je 150 dinara. Muzej obezbeđuje materijal za radionicu.
 • imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  telefon:011/2651-654
 • kontakt osoba: Marija Miloš, kustoskinja.

PROPOZICIJE

 • Na Konkursu mogu učestvovati grupe dece/mladih, uzrasta od 6 do 18 godina, iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, likovnih ateljea, kulturnih centara i ostalih radionica, klubova, sekcija.
 • Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, isključivo u Muzeju afričke umetnosti tokom organizovane posete.
 • Tehnika:
  - za decu od 6 do 14 godina (predškolci i osnovci): grafitna olovka, voštane boje;
  - za mlade od 14 do 18 godina (srednjoškolci): grafitna olovka, olovke u boji (drvene bojice), flomasteri u boji, voštane boje.
 • Crteži ostaju u Muzeju afričke umetnosti i neće se vraćati učesnicima.
 • Radove će ocenjivati komisija sastavljena od stručnjaka iz oblasti kulture i umetnosti.

KATEGORIJE I NAGRADE

 Odabrani crteži biće predstavljeni 23. i 24. juna na izložbi radova u okviru manifestacije „Afro festival 2018“.

Žiri će odabrati i proglasiti najbolje radove učesnika Konkursa iz tri starosne kategorije, za koje će autorima biti dodeljene nagrade:

 • najbolji crtež učesnika Konkursa uzrasta od 6 od 10 godina (predškolci i mlađi osnovci),
 • najbolji crtež učesnika Konkursa uzrasta od 11 do 14 godina (stariji osnovci),
 • najbolji crtež učesnika Konkursa uzrasta od 14 do 18 godina (srednjoškolci).

Kliknite da preuzmete Poziv za učešće na Likovnom konkursu za decu i mlade "Razglednica iz Afrike" (.pdf).

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelji Muzeja

Savski venac

Božidarac


Pristupna rampa