Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

Priznanje „Zvezda Beograda 2018“ za Muzej afričke umetnosti

Zvezda Beograda 2018Priznanja „Zvezda Beograda 2018“ koja dodeljuje Kancelarija za mlade grada Beograda uručena su na svečanosti u Starom dvoru udruženjima, institucijama i pojedincima čije su aktivnosti podržane na konkursima organizacionih jedinica Gradske uprave.

Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević uručila je priznanje direktorki Muzeja Mariji Aleksić za projekat „Praktikum 2018”.

„Praktikum“ je jedinstveni program prakse za studente završnih godina Filozofskog fakulteta započet 2013, a od 2016. godine finansijski je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Uz podršku kustosa/mentora, učesnici u ovom programu stiču znanja o istorijatu muzeja i osnivačima, zbirkama, kao i glavnim temama u oblasti muzejskog istraživanja umetnosti i kulture Afrike. Istovremeno, studenti razvijaju veštine i tehnike neophodne za uspešno javno vođenje kroz stalnu postavku. Cilj programa je da se kroz samu praksu omogući studentima uvid u kustosku profesiju.

Studenti biraju svoje teme vođenja kroz stalnu izložbu, osmišljavaju kretanje u skladu sa temom i naposletku prezentuju publici. U programu „Praktikum“ se insistira na ličnoj interpretaciji stalne postavke čime se studenti podstiču na slobodan, kreativni pristup materiji u kojem će izgraditi sopstveni odnos prema izloženim predmetima, a samostalnom selekcijom izgovorenog teksta izbeći reprodukovanje tuđih, već gotovih tekstualnih rešenja. Na ovaj način, studenti razvijaju sopstvene kreativne potencijale, ali i senzibilitet za reakciju publike na sadržaj i način njihove prezentacije.

Više informacija o programu „Praktikum" saznajte ovde.

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

MAU preporučuje

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelj Muzeja

Savski venac


Pristupna rampa