Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

ŠETNJE „KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA“ – svake poslednje subote u mesecu

Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, šetnje „Kulturna baština Topčidera“ nastavljaju se i u 2019. godini, ali – u novim izdanjima!

Šetnja: Kulturna baština TopčideraTopčider se još od sredine 19. veka osmišljava kao gradska oaza, sa brojnim parkovima, izletištima, velikim zelenim i pošumljenim površinama. U njegovom zelenilu kriju se i brojne vile, letnjikovci i umetnički ateljei podignuti početkom 20. veka.

Šetnje „Kulturna baština Topčidera” predstavljaju jedinstven primer međuinstitucionalne saradnje.

U novom ciklusu šetnji „Kulturna baština Topčidera” istražujemo i specifične kolekcije koje se nalaze u ovom kraju grada. Tokom 2019. obilazimo: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.

Sa vama šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, kustoskinja Muzeja afričke umetnosti, i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Pozivamo vas da nam se pridružite u šetnji i istraživanju kulturne baštine Topčidera!

 

TERMINI NAREDNIH ŠETNJI:

 

25. maj 2019. od 11 časova

Tura: Muzej afričke umetnosti, Arhiv Jugoslavije i Kuća legata - Legat Petra Lubarde

Mesto i vreme okupljanja: Muzej afričke umetnosti u 11 časova

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Muzeju afričke umetnosti, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

22. jun 2019. od 11 časova

Tura: Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, Arhiv Jugoslavije

Mesto i vreme okupljanja: Legat Petra Lubarde u 11 časova

Kako učestvovati: kupovinom ulaznica po ceni od 500 dinara u Legatu Petra Lubarde, pre početka šetnje. Važno: Broj mesta je ograničen tako da ste u obavezi da se prijavite slanjem podataka (ime i prezime, broj osoba koje će učestvovati u šetnji) na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

27. jul 2019. od 11 časova

Kulturna baština TopčideraTura: Muzej afričke umetnosti, Ambasada Arapske Republike Egipat i Kuća legata – Legat Petra Lubarde

Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova; kupovina ulaznica u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje.

Prijavljivanje je obavezno. Imajući u vidu specifičnost ovog izdanja šetnje, potrebno je da se na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošalju sledeći podaci: ime i prezime, broj lične karte, fotografija prve strane pasoša, broj telefona. Svaki posetilac biće obavešten nakon dobijenog odobrenja od strane Ambasade. Zahvaljujemo vam na razumevanju.

Broj učesnika: 20

Trajanje šetnje: oko 170 minuta

 


 

Za dodatne informacije, zakazivanje posebnog termina ili vođenje na engleskom jeziku pišite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

POSEBNA PONUDA: „ŠETNJA PO MERI”

Nudimo mogućnost organizovanja šetnje koja bi uključila obilazak tri od navedenih šest lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija, po vašoj želji. U tom slučaju, potrebno je formirati grupu i kontaktirati nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije 3 dana pre organizovane šetnje.

Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi.

Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5000 dinara ukupno.

*Važna napomena: „Kulturna baština Topčidera” je poseban program međuinstitucionalne saradnje i nismo u mogućnosti da izađemo u susret olakšicama koje se ostvaruju putem „Seniorˮ kartica, ICOM članskih karata, studentskog indeksa, i sl.

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

MAU preporučuje


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelji Muzeja

Savski venac

Božidarac


Pristupna rampa