Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

Novo, dopunjeno izdanje audio-vodiča Muzeja afričke umetnosti

Audio-vodičUzimajući u obzir preporučene mere bezbednosti i zaštite tokom trajanja epidemije korona virusa u našoj zemlji, potrudili smo se da svim našim starim, ali i potencijalnim, budućim posetiocima pružimo što više digitalnih sadržaja koje mogu da pretražuju od kuće, usavršavajući postojeća znanja ili upoznavajući se po prvi put sa afričkom umetnošću i kulturom kroz neke od najlepših primeraka afričke umetnosti koji su izloženi na stalnoj postavci ovog beogradskog muzeja.

Novo, dopunjeno izdanje audio-vodiča Muzeja afričke umetnosti sada uključuje priče o 28 predmeta sa naše stalne postavke i to na 4 jezika: srpskom, engleskom, francuskom i italijanskom!

Audio-vodič Muzeja afričke umetnosti je kao besplatan sadržaj dostupan na platformi izi.TRAVEL i prvenstveno je osmišljen kao dodatni sadržaj koji samostalnim posetiocima stalne postavke MAU nudi i jedan vid animacije u vidu kraćih, interesantnih priča o odabranim eksponatima. Ali, i u situaciji kada su neki od nas prinuđeni da ostanu kod kuće, ova platforma omogućuje nam da, barem virtuelno, otputujemo, odlutamo, „izmestimo” se u neku drugu dimenziju i uživamo. U svakoj priči, glas naratora praćen je i odgovarajućom muzičkom podlogom i fotografijom, a dati su i transkripti ovih priča o predmetima kako bismo, između ostalog, i osobama sa invaliditetom pružili mogućnost bližeg upoznavanja sa Muzejom.

Pored toga što nudi jednu celovitu sliku o reprezentativnim primercima afričke umetnosti koji se nalaze na stalnoj postavci Muzeja, objavljen audio-vodič omogućuje različitim edukatorima solidan izvor informacija o istorijatu zbirke, uvid u materijalnu kulturu etničkih grupa Zapadne Afrike odakle ovi predmeti potiču, a u širem smislu, audio-vodič Muzeja afričke umetnosti predstavlja nepresušan izvor inspiracije za sve one pojedince zainteresovane za univerzalne mitološke teme i motive, koji se tek u jednom mogućem obliku materijalizuju u neponovljivim primercima klasičnog zapadnoafričkog umetničkog izraza.

Kliknite da pristupite audio-vodiču.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva