Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

NEDELJA U MAU

Javna vođenja za odrasle i kreativne radionice za decu i mlade

Program „Nedelja u MAU“ organizuje se za pojedinačne i porodične posete u terminu nedeljom od 11 do 12.30 časova i podrazumeva paralelni program kustoskih vođenja za odrasle i kreativnih radionica za decu i mlade uzrasta od 6 do 14 godina.

U zavisnosti od nedelje u mesecu, pripremili smo dve kreativne radionice za decu koje osmišljavaju i vode kustosi, kustosi-saradnici i spoljni stručni saradnici MAU, i to:

- VEKSILOLOGIJA: MAPIRANJE AFRIKE – kreativna radionica za decu i mlade koja ih upoznaje sa naukom o zastavama (veksilologijom), i oslobođenjem i nezavisnošću afričkih zemalja (2, 16. i 30. oktobar; 6. i 27. novembar; 4. i 18. decembar).

- DOĐI, PLEŠI SA MNOM! – posebna prilika da se deca pridruže našim instruktorima iz Udruženja Student International Vision (SiVision), i upoznaju i oprobaju u tradicionalnim i urbanim koreografijama Afrike (9. i 23. oktobar; 13. i 20. novembar; 11. decembar).

Dok su deca na radionicama, pozivamo odrasle da poslušaju vođenje kroz stalnu postavku na temu tradicionalne afričke medicine i to u okviru temata „Umetnost koja leči“ sa uvodnom reči o tekućoj izložbi „Antikolonijalni muzej“, koje je pripremila saradnica muzeja Ana Acić, studentkinja završne godine antropologije.

Broj posetilaca za sve sadržaje NEDELJE U MAU je ograničen, a prijavljivanje se vrši slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

*Cena ulaznice: 200 dinara

 


 

Kreativne radionice za decu i mlade (uzrasta od 6 do 14 godina)

 

2, 16. i 30. oktobar; 6. i 27. novembar; 4. i 18. decembar 2022, od 11 časova

VEKSILOLOGIJA U MAU: mapiranje Afrike – kreativna radionica za decu i mlade

Veksilologija u MAU: mapiranje AfrikeUčimo o oslobođenju i nezavisnosti afričkih zemalja, pomno prateći mapu afričkog kontinenta i upoznajući veksilologiju – nauku o zastavama.

Kombinujući poznavanje istorije i geografije, igru memorije i kreativni rad mladi posetioci proučavaće afričke državne granice i zastave.

Poput pravih veksilologa, nakon mapiranja Afrike – postavljanja afričkih zastava u odgovarajuće državne granice, oni će imati priliku da upotrebom papira i bojica izrade svoju zastavu po želji.

 

 

 

 

 

 

9. i 23. oktobar; 13. i 20. novembar; 11. decembar 2022. od 11 časova

DOĐI, PLEŠI SA MNOM – plesna radionica za decu i mlade

PLEŠI SA MNOM – plesna radionica za decu i mladePo prvi put u MAU, radionice plesa za decu – DOĐI, PLEŠI SA MNOM!

Izvanredna prilika za decu i mlade da zajedno sa našim instruktorima iz Udruženja Student International Vision (SiVision) upoznaju tradicionalne i urbane koreografije Afrike.

*Broj učesnika na radionicama je ograničen, a prijavljivanje je obavezno i vrši se slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

 


 

Stručno vođenje kroz stalnu postavku i uvodna reč u tematsku izložbu

Svake nedelje od 2. oktobra do 18. decembra 2022. od 11 časova

Nedelja u MAU - Stručno vođenjePridružite se šetnji kroz stalnu postavku u okviru vođenja pod nazivom „Umetnost koja leči – tradicionalna medicina naroda Zapadne Afrike“, na kojem ćete saznati zanimljive podatke o svetu naroda Zapadne Afrike protkanim ćudljivim duhovima koji mogu biti uzročnici bolesti i nesreće, ili doneti ozdravljenje i blagostanje.

Autorka vođenja kroz stalnu postavku, saradnica muzeja, studentkinja antropologije Ana Acić će pored ovog vođenja ponuditi i uvodnu reč o trenutno postavljenoj autorskoj izložbi „Antikolonijalni muzej“ dr Ane Sladojević.

*Prijavljivanje je obavezno i vrši se slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva