Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

OTVORENA IZLOŽBA RADOVA „Boje Afrike”

Boje AfrikeU Muzeju afričke umetnosti u nedelju, 15. januara, otvorena je izložba radova „Boje Afrike” koja svedoči o kreativnosti, veštini i maštovitosti učesnika radionica.

Program Muzeja afričke umetnosti „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ organizovan je kroz mini-kurseve keramike i grafike, čija su inspiracija bili stvaralaštvo naroda Akan iz Gane, kao i zapadnoafričke keramičke posude. Reč je o objektima koji po svom simboličkom značenju veoma često izražavaju pojmove poput hrabrosti, jednakosti ljudi, dogovora, mudrosti, zajedništva, odnosno vezuju se za svakodnevne ili ritualne aktivnosti zajednice, kultove plodnosti i predaka.

Program održan tokom zimskog raspusta, obuhvatio je dve grupe polaznika petodnevnih radionica: keramike i grafike u četvoročasovnim terminima, i izložbu radova.

Na programu „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ učesnici su kroz uvodno predavanje upoznali raznovrsnost i značaj afričkog stvaralaštva, a zatim su kroz praktičan rad ovladali tehnikom izrade keramičkih posuda i linorez tehnike izrade adinkra simbola.

Autori najboljih radova su: Jana Antovski, Emilija Ilić i Lana Matijaš.

Izložbu radova srednjoškolaca možete pogledati do nedelje, 22. januara.

Saznajte više o besplatnim programima MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ koji se održavaju tokom školskih raspusta. 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Darujte MAU

Audio-vodič

Audio-vodič

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Grb Beograda

Muzej afričke umetnosti je pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijata za kulturu

Prijatelj Muzeja

Savski venac


Pristupna rampa


Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva