Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

MAU predstavlja novi vizuelni identitet

MAU logoRešenje novog vizuelnog identiteta Muzeja afričke umetnosti (MAU) zasniva se na jednostavnoj i prepoznatljivoj, svedenoj geometrijskoj formi i šari koja je veoma prisutna u umetnostima zemalja Afrike, ali se može videti i u dizajnerskom rešenju prve muzejske stalne postavke. U pitanju je motiv cik-cak linije koja simbolizuje ritam, kretanje i tok života. Istovremeno u nemirnom ritmu i kontinuitetu, minimalistički, a opet moderna, dinamična cik-cak linija povezuje prošlo i buduće vreme i poziva na aktivno učešće.

Reflektujući misiju Muzeja i nastavljajući prethodno ustanovljene prakse, novim identitetom istovremeno upućujemo poziv na igru, uključivanje, učestvovanje, kao i dijalog, preplet ideja, iskustava i saznanja. Iz ovog motiva izvedena je tipografija akronima Muzeja afričke umetnosti, ujedno i novi prepoznatljiv, lako primenljiv i pamtljiv znak sačinjen od tri slova – MAU, što je naziv koji je u široj javnosti već uveliko prihvaćen i odomaćen.

U korespondenciji sa inicijalnom idejom stalne postavke i ne narušavajući njene osnovne forme u prostoru i dizajnu mobilijara koji datiraju od samog osnivanja muzeja, novi vizuelni identitet nas vodi u dalji razvoj, ohrabruje kretanje ka novim grafičkim i savremenim prostornim rešenjima i njihovoj primeni u godinama koje dolaze, a u kojima je predviđena kompletna rekonstrukcija i rekonceptualizacija MAU.

Idejno rešenje novog vizuelnog identiteta MAU osmislio je grafički studio „3 Oranges Design“, usklađujući ga sa projektom rekonstrukcije objekta po ideji arhitektonskog studija „N-Martin“, dok je razrada i implementacija vizuelnih elemenata ostvarena sa grafičkim studiom „Braća Burazeri“.

Novi vizuelni identitet MAU: logotip, boje, mogući načini primene

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Muzej afričke umetnosti je pristupačan za sve posetioce

Muzej afričke umetnosti poseduje pristupne rampe za invalidska kolica, staze vodilje za lica sa oštećenjem vida, kao i taktilne predmete sa audio-deskripcijom i potpisima na Brajevom pismu.

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva