Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

Muzej afričke umetnosti u Beogradu i Nacionalni muzej egipatske civilizacije u Kairu potpisali Memorandum o saradnji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je u Palati Srbija svečani doček za egipatskog predsednika Abdel Fataha al Sisija. Ova poseta, prva posle 35 godina, okarakterisana je kao istorijski događaj za obe zemlje, a predsednik Al Sisi je odlikovan za izuzetne zasluge u razvijanju prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat.

Tokom svečane ceremonije između Vlade Srbije i Vlade Egipta potpisano je više bilateralnih sporazuma i memoranduma o saradnji. U oblasti kulture, NJ.E. g. Samih Šukri, ministar spoljnih poslova Arapske Republike Egipat i dr Marija Aleksić, direktorka Muzeja afričke umetnosti potpisali su Memorandum o saradnji između Nacionalnog muzeja egipatske civilizacije u Kairu i beogradskog Muzeja afričke umetnosti.

Inspirisane prijateljskim odnosima između naših zemalja, obe ustanove će sarađivati u oblastima organizovanja gostujućih izložbi, sprovođenja studija i istraživanja, izdavanja kataloga i drugih publikacija, razmeni kustosa, ali i u brojnim drugim aktivnostima u oblasti restauracije, muzeologije i kulturnog nasleđa koje doprinose stručnom usavršavanju i razmeni iskustava srpske i egipatske strane.

 

Foto: TANJUG

Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Foto: Jadranka Ilić

Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva