Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

MUZEJ AFRIČKE UMETNOSTI

Subota, 23. juli, 13 časova

MOJA KOSA, MOJ PONOS

RAZGOVOR SA SONJOM IRIS MILIĆ

Sonja Iris Milić je rođena u gradu Bulavajo u Zimbabveu. Udata je za Srbina, rođenog u Beogradu i majka je troje dece. Nakon dugogodišnjeg profesionalnog bavljenja manekenstvom, odlučila je da ostane u domenu lepote i specijalizira pravljenje afričkih frizura. Stekla je diplomu škole za negu lepote i radi kao stilista.

Moj fokus je sada na specijaliziranju afro-frizura, ovde u Beogradu, i moj rad je neverovatno uzbudljiv i izazovan. Imam tu privilegiju da radim i eksperimentišem sa frizurama Afrikanaca, ali i svih ostalih koji su zainteresovani za afričku kulturu friziranja – navodi Sonja Iris Milić.

U okviru pratećeg programa tekuće izložbe fotografija Katarine Radović „Kad prestaneš da me češljaš, prestaću da te mrzim”, razgovaraćemo sa Sonjom Iris Milić o tome da li postoji razlika u „crnoj” i „beloj” kosi i frizurama. Da li su sve frizure i tehnike iste u svim delovima Afrike? Za koje frizure bismo rekli da su najzastupljenije u celoj Africi? Koliko je vremena potrebno da se naprave kikice i da li svako može da ima afričku frizuru ili ne?

Razgovor vodi Ivana Vojt, kustos tekuće izložbe. Razgovor će biti na engleskom jeziku.

Ulaz besplatan.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network