Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

14. septembra 2018. godine u 18 sati

MANDELIN KOD

Promocija engleskog izdanja knjige „Mandelin kod“
autora dr Vesne Jugović de Vinča

Mandela's CodeImamo zadovoljstvo da vas pozovemo na promociju engleskog izdanja knjige „Mandelin kod“ autora dr Vesne Jugović de Vinča.

Svoj poslednji intervju, veliki afrički i svetski lider Nelson Mandela dao je upravo De Vinči, autoru iz Srbije, piscu ove specifične biografije inspirisane poslednjim novinarskim susretom sa Madibom.

Mandelin nesvakidašnji, težak ali uzbudljiv i iznad svega poučan život, kao i njegovi životni principi, delanje i njegov kodeks liderstva, tema su ove knjige.

Prema rečima autora, delo je pisano sa idejom da se otkrije tajna izvora enormne snage i moći ovog Spartaka novog doba, da se otkrije i definiše Mandelin kod, a onda da se pokuša odgovoriti na pitanje – šta bi Mandela danas rekao i uradio? Posle decenija tamnovanja, Mandela je izašao iz zatvora sa govorom oprosta i pomirenja. Kako taj princip opet ustoličiti u svetu, a posebno na našim turbulentnim balkanskim prostorima?

Ovo je i jedini intervju koji je Mandela dao u poslednjoj dekadi svog života.

Promocija se organizuje povodom stogodišnjice rođenja Nelsona Mandele, koja se ove godine obeležava u čitavom svetu.

Knjiga je izdata u sadejstvu dve institucije: International Foundation for Sustainable Peace and Development (IFSPD) i Zavoda za udžbenike iz Beograda.

Promociju, na kojoj će učestvovati brojne diplomate i istaknute javne ličnosti, otvoriće doajen Grupe afričkih ambasadora u Srbiji i ambasador Alžira, NJ.E. Abdelhamid Šebšub.

Program vodi novinar Maja Manojlović.

Očekujemo vas u Muzeju afričke umetnosti u petak, 14. septembra 2018. godine u 18 sati, Andre Nikolića 14, Senjak.

Za dodatne informacije možete se obratiti na 011/2651-654 ili na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

IFSPD
Zavod za udžbenike

 

 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network