Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Priznanje „Zvezda Beograda 2018“ za Muzej afričke umetnosti

Zvezda Beograda 2018Priznanja „Zvezda Beograda 2018“ koja dodeljuje Kancelarija za mlade grada Beograda uručena su na svečanosti u Starom dvoru udruženjima, institucijama i pojedincima čije su aktivnosti podržane na konkursima organizacionih jedinica Gradske uprave.

Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević uručila je priznanje direktorki Muzeja Mariji Aleksić za projekat „Praktikum 2018”.

„Praktikum“ je jedinstveni program prakse za studente završnih godina Filozofskog fakulteta započet 2013, a od 2016. godine finansijski je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Uz podršku kustosa/mentora, učesnici u ovom programu stiču znanja o istorijatu muzeja i osnivačima, zbirkama, kao i glavnim temama u oblasti muzejskog istraživanja umetnosti i kulture Afrike. Istovremeno, studenti razvijaju veštine i tehnike neophodne za uspešno javno vođenje kroz stalnu postavku. Cilj programa je da se kroz samu praksu omogući studentima uvid u kustosku profesiju.

Studenti biraju svoje teme vođenja kroz stalnu izložbu, osmišljavaju kretanje u skladu sa temom i naposletku prezentuju publici. U programu „Praktikum“ se insistira na ličnoj interpretaciji stalne postavke čime se studenti podstiču na slobodan, kreativni pristup materiji u kojem će izgraditi sopstveni odnos prema izloženim predmetima, a samostalnom selekcijom izgovorenog teksta izbeći reprodukovanje tuđih, već gotovih tekstualnih rešenja. Na ovaj način, studenti razvijaju sopstvene kreativne potencijale, ali i senzibilitet za reakciju publike na sadržaj i način njihove prezentacije.

Više informacija o programu „Praktikum" saznajte ovde.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network