Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

„NEDELJA U MAU“

Javno vođenje za odrasle i radionica za decu

Nedelja u MAU - Pod lupomProgram „Nedelja u MAU“ organizuje se u terminu nedeljom od 11 do 13 časova i podrazumeva paralelne programe KUSTOSKIH VOĐENJA kroz muzejske postavke za odrasle i RADIONICA ZA DECU (za uzrast od 4 do 12 godina).

Trenutno postavljena tematska izložba naziva "Pod lupom - Staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji" predstavlja vredne i retko viđene predmete iz brojnih muzeja u našoj zemlji. Artefakti poput amuleta, ušabti figura, bronzane statue, skulpture u kamenu, nakita, itd. pre svega pripadaju religijskom domenu, odnosno hramovima i grobnicama, i hronološki se vezuju za periode od Starog Kraljevstva do Rimske ere.

Kroz javna vođenja kustosa, autora izložbe, kao i saradnika na projektu, posetioci će se upoznati sa načinom na koji su prvi predmeti staroegipatskog porekla došli u naše krajeve, kako su formirane prve muzejske zbirke, ali i čuti brojne zanimljivosti vezane za religijski život i verovanja u drevnom Egiptu.

Tematske radionice koje su prateći deo periodično menjanih tematskih izložbi, deo su šireg programa edukacije najmlađih na različite kompleksne teme kojima se muzej bavi. Tokom trajanja izložbe "Pod lupom", deca imaju priliku da se raspituju, dodiruju, sama stvaraju i saznavaju mnoge nove informacije o bogatom svetu staroegipatske umetnosti i to kroz kreativni rad na temu kartuša, drevne igre "senet" (uzrast: 7+), simbolike amajlija i brojnih drugih zanimljivosti vezanih za staroegipatsku kulturu.

Više informacija potražite ovde.

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Časopis Muzeja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner


MAU је član   Balkan Museum Network