Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

MUZEJ AFRIČKE UMETNOSTI NA BIJENALU U LUANDI

Bijenale u LuandiUnesko, Vlada Angole i Afrička unija, od 27. novembra do 2. decembra 2021. godine organizuju Bijenale u Luandi – „Panafrički forum za kulturu mira“ čiji je cilj prevencija nasilja i rešavanje sukoba podsticanjem kulturne razmene, međugeneracijskog dijaloga i promocijom rodne ravnopravnosti u Africi.

Bijenale u Luandi organizuje se drugi put po redu i obeleženo je temom Afričke unije za 2021. godinu: „Umetnost, kultura i nasleđe – poluge za izgradnju Afrike koju želimo“. Prvo bijenale održano je 2019. godine, a ovogodišnje izdanje održava se u hibridnom formatu, kombinujući virtuelne sadržaje i događaje uživo.

Veliki broj zemalja učesnica na svojim virtuelnim nacionalnim paviljonima proslavljaju Afriku i njene brojne dijaspore nizom kulturnih sadržaja. Paviljon Srbije, u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja, ponosno predstavlja Muzej afričke umetnosti u Beogradu kao prvi i jedini antikolonijalni muzej u Evropi koji je u potpunosti posvećen kulturi i umetnosti afričkog kontinenta.

Muzej afričke umetnosti kontinuirano nastoji da populariše i približi znanja o umetničkom stvaralaštvu Afrike i da doprinese razvoju i jačanju prijateljskih odnosa Srbije sa zemljama afričkog kontinenta. Bijenale u Luandi nudi dragocenu mogućnost da ovaj beogradski muzej predstavi svoje programe na globalnoj platformi koja omogućava ravnopravno učešće i prostor za razmenu ideja i primera dobre prakse i međugeneracijski dijalog. Afro festival, izložba „Reflekt - Namibija 30 godina nakon oslobođenja”, konferencija „Savremena umetnost Afrike u doba pandemije” i brojne elektronske publikacije samo su deo predstavljenih programa Muzeja afričke umetnosti kojima se slavi nepregledno bogatstvo i kulturni diverzitet Afrike.

Za više informacija o Bijenalu, posetite ovaj link.

Muzej afričke umetnosti na Bijenalu u Luandi

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network