Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Outside the Box

Previše priče neće napuniti ćup

kreativne radionice keramike
za srednjoškolce

Izložbu dečjih radova možete da pogledate do 21.2. u radno vreme muzeja (10-18č).

Muzej afričke umetnosti iz Beograda je u danima zimskog raspusta od 1. do 14. februara 2016. godine organizovao niz besplatnih radionica namenjenih mladima.

Tokom raspusta, u peridu od 1. do 14. februara, program Previše priče neće napuniti ćup – kreativne radionice keramike održavao se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti i tom prilikom su zainteresovani pohađali mini-kurs izrade posuda po uzoru na tradicionalnu afričku keramiku. Svaka grupa polaznika radionica je u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima (po izboru: 10-13 h ili 14-17 h) ovladao tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline.

 

Završni deo programa ostavljen je za dva poslednja dana raspusta – subotu i nedelju. Tom prilikom su učesnici uz pomoć kustosa kreirali izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održana je 14. februara u 14 časova.

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

Radionice su vodile Milica Josimov, vajar, i Marija Ličina, kustos.