Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

IGOR VINCE & HIS DRUM, BRASS AND KEYS

Jedan od retkih muzičara u našoj sredini koji je posvećen afričkom zvuku, Igor Vins (Igor Vince) je kao dete svirao violinu i gitaru, a velika ljubav prema perkusijama razvila se nakon učešća u jednom međunarodnom muzičkom kampu, sada davne 2001. godine. Time je zapečatio svoju sudbinu! Od tada on aktivno ulaže u to da svoje znanje na perkusijama produbi na terenu u Africi, ali i širom sveta i to učeći od najboljih muzičara kao što su: Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Cheikh Lo i mnogi drugi. Sa senegalskim muzičarem – griotom Kemom Sisokom nastupao je više puta u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, a poznat je i kao prvi belac koji je svirao perkusije sa Femijem Kutijem. U 2016. godini imao je itekako zasluženu privilegiju da nastupa na sceni sa Femijem Kutijem i njegovim bendom na velikoj turneji po SAD.

 


 

ritam i ljubav ● afro i rok ● rege i soul

IGOR VINCE

Od eksplozija ritma, plesa i snažnih poruka
do najfinijih i najemotivnijih ljubavnih nota i stihova

Zanosno, razigrano, šarmantno, energično.

Igor Vince (foto: Željko Sinobad)Foto: Željko Sinobad

Igora, bez dileme, ritam prožima od glave do pete. A harmonije i melodije kojima nas obasipa, prodiru iz dubine njegove duše.

Kroz autentične muzičke aranžmane provlače se iskreni i vešto satkani stihovi i poruke. Sa svojom magičnom kalimbom u rukama, kongama i đembe bubnjem ispred sebe, kao glavnom artiljerijom ritma, svojim stasom, glasom, žestokim porukama i očaravajućim ljubavnim stihovima, Igorova muzika pogađa svakoga do koga dopre.

Harizmatični autor je prošle godine objavio aktuelni audio/video album sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu u septembru 2018. godine.

Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, kao uostalom i prethodna Igorova dela, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r'n'b, worldbeat, džez i pop. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor, još jednom ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja.

Široj publici, ovaj Beograđanin poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima, među kojima su: Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Igor Vince & His Drum, Brass, And Keys su mnogočlani bend sa snažnom duvačkom sekcijom, ubedljivom ritam sekcijom, egzotičnim pratećim vokalima, neizostavnim afro-fanki plesačicama, a na njegovom čelu je Igor Vince, autor, glavni vokal i instrumentalista.

"Igor poseduje neverovatan talenat. Njegova strast i muzikalnost prevazilaze sve kulturne barijere." - Femi Kuti (intervju NIN 2018)

"Jedan od zapaženijih mladih muzičkih autora sa ovih prostora nastavlja da nas pokreće dobrim gruvom i jasnom porukom: 'Stani, predahni, osvesti se, vrati se.'" - Danas

"Vince, kompozitor i autor, u čijem se glasu osjeća ona najnježnija iskrena emocija, još jednom pokazuje širok spektar svog glazbenog izričaja." - Večernji list

"Igorov internacionalni bend 'Drum, Brass And Keys' donosi atraktivnu visokoenergetsku mešavinu afrobita, soula, regea, fanka i latino muzike, a njihovi moćni ritmovi, strasne harmonije, i upečatljive duvačke linije nikog neće ostaviti ravnodušnim." - RTS

"Igor Vince uspešno zaranja duboko u muzičke tradicije sveta da bi stvorio nešto iskreno vedro i emotivno...." - REGGAE4U

"...album sa novim, svežim, vedrim, osećajnim, eksplozivnim i opuštajućim numerama..." - Blic

"Debi album 'Let’s Do It' pun je iznenađenja i pozitivnih vibracija za sve one koji su žedni istinske inovacije na polju svetske muzike..." - Dancehall Reggae World

 

 

 

 

 

 

 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva