Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

ЛИКОВНИ КОНКУРС за децу и младе

 

ЛИКOВНИ КOНКУРС 2014 зa дeцу

Избoр зa нajбoљи цртeж на тему АФРИКА У СРЦУ БЕОГРАДА

Први Ликовни конкурс Музеја афричке уметности организован је 2014. године на тему „Африка у срцу Београда“ за учеснике узраста од 6 до 10 година. Конкурс је расписан за најбољи дечји цртеж у једној категорији – за децу узраста од 6 до 10 година, а одржан је у периоду април – јун. Учествовало је више од две стотине деце, чије цртеже је Музеј представио 21. и 22. јуна на изложби радова у оквиру манифестације „Афро фестивал 2014“. Најбоље радове изабрао је жири у саставу: Наташа Његовановић Ристић, виши кустос, Нада Сеферовић, кустос, Милица Јосимов, вајар, и Марија Личина, кустос.

За ауторе најбољих радова проглашени су:

I место - Јован Раденковић, предшколско одељење ОШ „Филип Филиповић“, Београд
II место - Вук Пејчић, ОШ „Филип Филиповић“, Београд
III место - Матија Црнчевић, Ликовни атеље Ивоне Плескоње, Београд

Након што су током посете Музеју учесници конкурса упознали уметничке предмете који су део сталне изложбене поставке и минијатурне бронзане фигуре коњаника који су били приказани на тематској изложби „Котоко коњаници, чувари душе“, следиле су ликовне радионице на којима су цртежом и бојом изразили свој најснажнији утисак о сусрету са афричким збиркама у београдском музеју.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.