Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

Среда, 02. јул 2014, 18h
У Музеју афричке уметности, Андре Николића 14

Позивамо Вас на

Open Research Hour,

у оквиру програма Контексти и репрезентације.

Open Research Hour конципиран је као једносатни извод из истраживања о Музеју афричке уметности у Београду, које спроводи кустос Anders Kreuger из Музеја савремене уметности Антверпен (Museum of Contemporary Art Antwerp). Пружајући увид у ток самог истраживања, овај неформалан разговор осветљава елементе музејског рада који обично остају недоступни широј јавности.

 

 

Open Research Hour је иновативна форма музејске репрезентације која промовише музејску саморефлексију. Једночасовни неформални разговор и/или преглед документације са кустосом Андерсом Крегером из Музеја савремене уметности Антверпен, који тренутно борави у Београду проучавајући Музеј афричке уметности, служиће као извод из истраживања које се иначе одиграва у радним просторијама Музеја. Током једног сата, разговор-истраживање ће се одвијати у музејском простору који је отворен за јавност (стална поставка, башта музеја, итд.), чинећи истраживање, или макар само један његов део, потпуно транспарентним и доступним свакоме ко се интересује за праћење, посматрање или интеракцију са саговорницима: Андерсом Крегером, Аном Сладојевић, слободним кустосом и Емилијом Епштајн, кустосом Музеја афричке уметности.

Open Research Hour ће се одржати на енглеском језику, као део Програма „Контексти и репрезентације“, ауторке Ана Сладојевић. Координатор програма у Музеју афричке уметности је Емилиа Епштајн.
 

0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije