Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

ПРЕДСТАВЉАЊЕ МУЗЕЈА АФРИЧКЕ УМЕТНОСТИ
У КРАЉЕВУ

Понедељак, 21. јул 2014. у 19 h

Нарциса Кнежевић Шијан, директорка и историчарка уметности, представиће Музеј афричке уметности у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву, у оквиру програма „Водич кроз установе културе”.

Predstavljanje Muzeja Afričke umetnosti u Kraljevu

Музеј афричке уметности је први и једини музеј у региону који је искључиво посвећен културама и уметностима афричког континента. Основну збирку Музеја сакупио је посвећени познаваоц уметности и страствени колекционар др. Здравко Печар са својом породицом. Током две деценије проведене у западној Африци, прво као новинар, а касније као дипломата и југословенски амбасадор у седам афричких држава, др Здравко Печар је стекао широко познавање афричке историје, културе и уметности, које је поткрепљено неговањем блиских односе се људима Африке, њиховим обичајима и начином живота. По оценама стручњака, предмети у београдском Музеју представљају репрезентативну колекцију афричке уметности.

Поред изложби, представљање културног наслеђа Африке у Музеју се остварује и кроз популарне програме као што су Афро фестивал, АФРАМ и Обојени свет који поред визуелних уметности са афричког континента и из њене дијаспоре, путем предавања, филмских пројекција, ликовних и музичких радионица, тематских вечери и концерта – приближавају богатсво и креативност афричких култура.


0
0
0
s2sdefault

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Дарујте МАУ

Аудио-водич

Аудио-водич

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Grb Beograda

МАУ је под покровитељством Скупштине града Београда – Секретаријата за културу

Пријатељ Музеја

Savski venac


Приступна рампа


Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije