Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Музика западне Африке: четири инструмента из збирке Музеја афричке уметности

Аутор: Срђан Тунић

Ова књига је настала на основу кустоског (хабилитационог) рада под називом „Музика Африке: Перспектива у интерпретацији традиционалних афричких музичких инструмената и њиховог савременог значења на бази збирке музичких инструмената Музеја афричке уметности у Београду“.

Тема овог рада – као кустоске теме, истраживања и изложбеног плана – под називом „Музика западне Африке: четири инструмента из збирке Музеја афричке уметности“, указује да је аутор, историчар уметности Срђан Тунић за свој рад одабрао врло комплексно и исто толико значајно и богато музичко стваралаштво афричког континента јужно од Сахаре.

Управо због вишеслојног садржаја и значења музике, као и музичких инструмената, њено проучавање се може кретати у различитим правцима који се везују за одређене теме, функције, намене, форме, материјале и технике израде музичких инструмената, или, као што је овде случај, да се холистичким приступом обухвате сви њени најзначајнији аспекти у свеобухватну, иновативну целину.

Кликните да преузмете публикацију „Музика западне Африке: четири инструмента из збирке Музеја афричке уметности“ (.pdf).

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива