Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Besplatan program za srednjoškolce tokom zimskog raspusta u MAU:

„Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova”

Boje AfrikeMuzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom zimskog raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova”.

Zainteresovani učenici se mogu opredeliti da pohađaju kurs u jednom od dva termina:

- grupa 1: radionice keramike – od 04. do 09. januara,

- grupa 2: radionice grafike – od 11. do 15. januara.

U okviru svakog od dva petodnevna mini-kursa „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova” učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene dve teme i dve likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove. Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja afričke umetnosti biće priređena izložba, a najuspešniji radovi nagrađeni.

Radionice će se održavati u januaru 2021. u dve grupe. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana u četvoročasovnim terminima (10-14 č), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama (keramike i grafike). Završni deo programa održaće se 16. januara kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 17. januara u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov, vajar/konzervator, Marija Miloš, viši kustos, i Milica Naumov, kustos.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 04. do 09. januara ili od 11. do 15. januara).

Prijavite se na vreme – broj učesnika je ograničen!

*Tokom boravka u Muzeju obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Kliknite da preuzmete raspored termina u okviru programa „Boje Afrike - kreativne radionice i izložba radova" (.pdf).

Saznajte više o besplatnim programima MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ koji se održavaju tokom školskih raspusta.

 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network