Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Muzej afričke umetnosti uvodi poseban program namenjen starijoj populaciji

Muzej afričke umetnosti u saradnji sa Fakultetom za kulturu i medije i Gerontološkim društvom Srbije osmislio je društveno odgovoran projekat “MAU za sve, svi u MAU - poseban program za starije osobe” kojim se podstiče integracija i aktivno učešće starijih osoba u kulturnim programima. Projekat su podržale organizacije “Balkanska muzejska mreža” i “Kulturno nasleđe bez granica”, kao i Vlada Švedske.

Programi Muzeja namenjeni su svim zajednicama i starosnim grupama. Kako bismo učinili programske sadržaje Muzeja dostupnim i našim starijim sugrađanima, i kako bismo im olakšali kretanje kroz izložbenu postavku, pristupili smo izradi specijalnih rukohvata i rampi za invalidska kolica. U narednom periodu kustosi Muzeja i studenti-volonteri posetiće domove Gerontološkog centra Beograd gde će predstaviti muzejske programe i održati posebne radionice vajanja u glini. Po okončanju projekta biće ustanovljeni posebni, besplatni termini i programi namenjeni starijima.

Program otpočinje radionicom u Domu Bežanijska kosa, a slede posete ostalim ustanovama ovog tipa u okviru Gerontološkog centra Beograd.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network