МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

ПРАКТИКУМ 2021 - Рок за пријављивање на програм стручног усавршавања у Музеју афричке уметности

ПрактикумТрајање конкурса: 18–28. фeбруaр 2021.

*ПРАКТИКУМ је програм МАУ искључиво намењен студентима завршних година Филозофског факултета у Београду који се реализује у организацији са Центром за развој каријере Филозофског факултета у Београду.

Музеј афричке уметности по девети пут позива студенте да се пријаве за ПРАКТИКУМ – програм стручног усавршавања за студенте Филозофског факултета у Београду, који прима 10 студената завршних година (студенти треће и четвртe године основних студија, апсолвенти, студенти мастер и докторских студија) са свих студијских група.

Пракса је волонтерског типа. Програм воде кустоскиње МАУ: Емилиа Епштајн, антрополошкиња, и Ивана Војт, историчарка уметности.

Опис праксе: Циљ програма „Практикум“ је упознавање са кустоским позивом, пре свега са једним од најважнијих сегмената рада у музеју – јавним вођењем. Форма јавног вођења кроз сталну поставку музеја подразумева два оквира: теоријски рад – осмишљавање и припрема оригиналног вођења према избору самог студента, као и практичан рад – савладавање одређених техника јавног говора/наступа. Дакле, током два месеца (од марта до априла) уз менторство кустоскиња МАУ, студенти раде на припреми јавног вођења и у том процесу се охрабрују да креирају једно „другачије“ виђење сталне поставке Музеја афричке уметности. Кроз радионице са едукаторима за јавни наступ студентима се нуди јединствена прилика да овладају неопходним вештима које захтева излагање пред публиком. Након два месеца интензивне праксе и рада, студенти ће представити своја виђења сталне поставке широј јавности, и то у периоду од маја до децембра 2021. године. Током програма ће се поштовати све епидемиолошке мере.

Време трајања праксе: 10 недеља интензивне обуке у периоду март-април и јавна вођења у периоду мај-децембар 2021.

Термини: Програм ПРАКТИКУМ ће се, у припремном периоду, одвијати у Музеју афричке уметности (Андре Николића 14, Београд), два пута недељно, у укупном трајању од 10 недеља. Пракса ће се одржавати радним даном, у радно време Музеја (10-18 часова), а тачни термини биће накнадно утврђени у договору са учесницима.

Заинтересовани студенти могу послати CV са обавезним мотивационим писмом на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком „Практикум у Музеју афричке уметности”.

Рок за конкурисање: 28. фебруар 2021. у поноћ.

Рeзултaти кoнкурсa: 3. март

Почетак праксе: 9. март

***

Посебна напомена за заинтересоване који желе да аплицирају:

Важно је да студенти који се пријављују за „Практикум“ буду у могућности да – у складу са обавезама на факултету – присуствују часовима/сусретима који се одржавају у периоду март-април 2021. (радним данима). Током тог периода се најинтензивније ради на припреми оригиналног (ауторског) јавног вођења, као и 5 радионица јавног наступа.

Већи део литературе из облaсти афричке уметности и културе је на енглеском и француском језику, тако да студенти који се пријављују морају да имају солидно знање пре свега енглеског језика (тј. да разумеју литературу на енглеском језику). Из тог разлога, знање енглеског и/или француског језика је предност за апликанта.

Кликните да сазнате више о програму „Практикум”.

Погледајте утиске студената са претходних пракси:

Практикум 2013

 

Практикум 2014

„Практикум“ се реализује као сарадња Музеја афричке уметности са Центром за развој каријере Филозофског факултета у Београду и уз финансијску подршку Градске управе града Београда – Секретаријата за спорт и омладину.

Важна напомена: ПРАКТИКУМ не припрема студенте за полагање стручног испита и у том смислу се време проведено у МАУ не може сматрати једним од предуслова за излазак на испит за стицање звања кустоса.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network