МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

МАУ за све, сви у МАУ

 

Посебан програм намењен старијој популацији

Музеј афричке уметности је 2015. године, у сарадњи са Факултетом за културу и медије и Геронтолошким друштвом Србије осмислио друштвено одговоран пројекат “МАУ за све, сви у МАУ - посебан програм за старије особе” којим се подстиче интеграција и активно учешће старијих особа у културним програмима. Пројекат су подржале организације “Балканска музејска мрежа” и “Културно наслеђе без граница”, као и Влада Шведске.

Програми Музеја намењени су свим заједницама и старосним групама. Како бисмо учинили програмске садржаје Музеја доступним и нашим старијим суграђанима, и како бисмо им олакшали кретање кроз изложбену поставку, приступили смо изради специјалних рукохвата и рампи за инвалидска колица. Тим поводом кустоси Музеја и студенти-волонтери посетили су домове Геронтолошког центра Београд где су представили музејске програме и одржали посебне радионице вајања у глини, након чега је установљен посебан, бесплатан термин и програм намењен старијима - сваког првог четвртка у месецу у термину од 10 до 12 часова.

Програм за целу 2024. годину можете наћи овде (.pdf). Уколико имате још питања, слободно нас контактирајте на телефон: 011/2651-654 и имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Погледајте како су изгледале наше радионице у Дому Бежанијска коса и осталим установама овог типа у оквиру Геронтолошког центра Београд.

- Четвртак, 9. јул 2015, у Дому Бежанијска коса
Тим Музеја: Милица Јосимов, Марија Личина и Марија Алексић са студентима-волонтерима: Стефаном Јовчићем и Жељком Јаћићем

- Четвртак, 6. август 2015, у Дому Карабурма
У програму су учествовали - Марија Личина и Милица Јосимов из Музеја афричке уметности и професорка Наташа Симеуновић Бајић са студентима-волонтерима Јеленом Пономарев и Милицом Радусин са Факултета за културу и медије.

- Четвртак, 10. септембар 2015, у Дому Вождовац
У програму су учествовали - Милица Јосимов и Марија Личина из Музеја афричке уметности са студентима-волонтерима Андреом Деспотовић и Иваном Живуловић са Факултета за културу и медије.

- Четвртак, 1. октобар 2015, у Дому Стационар
У програму су учествовали - Милица Јосимов и Марија Алексић из Музеја афричке уметности са студентима-волонтерима Јеленом Пономарев и Жељком Јаћићем са Факултета за културу и медије.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.