Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

МАУ за све, сви у МАУ

 

Музеј афричке уметности уводи посебан програм намењен старијој популацији

*У складу са развојем епидемиолошке ситуације и водећи рачуна о мерама заштите здравља становништва које имају за циљ превенцију ширења корона вируса (COVID-19), Музеј афричке уметности је одлучио да у наредном периоду привремено обустави програм „МАУ за све, сви у МАУ“, како не бисмо излагали додатном ризику, евентуално изазваним непосредним контактом, све учеснике у радионицама/презентацијама.

У зависности од важећих мера које буду на снази, благовремено ћемо вас обавестити о новим терминима.

Хвала вам на разумевању и указаном поверењу, радујемо се бољим данима и надамо што скоријем поновном окупљању када се стекну повољнији здравствени услови.

 


 

Музеј афричке уметности у сарадњи са Факултетом за културу и медије и Геронтолошким друштвом Србије осмислио је друштвено одговоран пројекат “МАУ за све, сви у МАУ - посебан програм за старије особе” којим се подстиче интеграција и активно учешће старијих особа у културним програмима. Пројекат су подржале организације “Балканска музејска мрежа” и “Културно наслеђе без граница”, као и Влада Шведске.

Програми Музеја намењени су свим заједницама и старосним групама. Како бисмо учинили програмске садржаје Музеја доступним и нашим старијим суграђанима, и како бисмо им олакшали кретање кроз изложбену поставку, приступили смо изради специјалних рукохвата и рампи за инвалидска колица. У наредном периоду кустоси Музеја и студенти-волонтери посетиће домове Геронтолошког центра Београд где ће представити музејске програме и одржати посебне радионице вајања у глини. По окончању пројекта биће установљени посебни, бесплатни термини и програми намењени старијима.

Програм отпочиње радионицом у Дому Бежанијска коса, а следе посете осталим установама овог типа у оквиру Геронтолошког центра Београд.

- Четвртак, 9. јул 2015., у Дому Бежанијска коса
Тим Музеја: Милица Јосимов, Марија Личина и Марија Алексић са студентима-волонтерима: Стефаном Јовчићем и Жељком Јаћићем

- Четвртак, 6. август 2015., у Дому Карабурма
У програму су учествовали - Марија Личина и Милица Јосимов из Музеја афричке уметности и професорка Наташа Симеуновић Бајић са студентима-волонтерима Јеленом Пономарев и Милицом Радусин са Факултета за културу и медије.

- Четвртак, 10. септембар 2015., у Дому Вождовац
У програму су учествовали - Милица Јосимов и Марија Личина из Музеја афричке уметности са студентима-волонтерима Андреом Деспотовић и Иваном Живуловић са Факултета за културу и медије.

- Четвртак, 1. октобар 2015., у Дому Стационар
У програму су учествовали - Милица Јосимов и Марија Алексић из Музеја афричке уметности са студентима-волонтерима Јеленом Пономарев и Жељком Јаћићем са Факултета за културу и медије.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.