МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

АФРИКА - Студије уметности и културе

ПОЗИВ ЗА ПРИЛАГАЊЕ РАДОВА – АФРИКА 4

Преузмите "ПОЗИВ ЗА ПРИЛАГАЊЕ РАДОВА – АФРИКА 4" и "Упутство за ауторе" у PDF формату

Уређивачки одбор часописа АФРИКА – студије уметности и културе упућује позив за пријављивање радова за нови број (2017).

У часопису се објављују оригинални научни радови, интервјуи, стручни есеји и други прилози из области савремених студија афричке уметности и културе. Интердисциплинарни карактер часописа омогућава вишеслојна тумачења афричких феномена и процеса, која су предмет актуелних проучавања друштвених и хуманистичких наука. Поред осталог, пажња се посвећује раду Музеја афричке уметности у Београду и релевантним музеолошким трендовима и музејским продукцијама у свету.

С обзиром на то да се нови број часописа објављује наредне године, када Музеј афричке уметности слави 40 година рада, вишедеценијска активност Музеја би могла бити једна од тема проучавања, односно радова прилагача.

Рок за предају научних радова за наредни број је 15. март 2017. године. Краћи прилози (интервјуи, прикази, критике, извештаји) могу се слати до краја марта 2017. године.

Уколико имате намеру да пријавите свој рад, молимо вас да до 15. јануара 2017. године на email редакције (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) доставите назив рада – тему.

Текстови треба да буду рукописи, који нису претходно објављени нити се разматрају за објављивање у другој публикацији. Оригиналне научне радове (до 70.000 карактера) и прегледне чланке (до 45.000 карактера) слати у word документу са апстрактом (до 1.000 карактера са размаком / 250 речи) и пет кључних речи. Рукописе и/или упите слати на:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

(наслов поруке: AFRIKA 4 submissions)

Уз текст се прилаже 5 или више фотографија / илустрација (2-4 фотографије за краће прилоге). Аутори морају имати дозволу за објављивање фотографија.

Детаљније упутство за слање радова приложено је у Упутству за ауторе.

Позив за прилагање радова – Африка 4 (pdf)