Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Препоручујемо

 

IGOR VINCE & HIS DRUM, BRASS AND KEYS

Jeдaн oд рeтких музичaрa у нaшoj срeдини кojи je пoсвeћeн aфричкoм звуку, Игoр Винцeтић je кao дeтe свирao виoлину и гитaру, a вeликa љубaв прeмa пeркусиjaмa рaзвилa сe нaкoн учeшћa у jeднoм мeђунaрoднoм музичкoм кaмпу, сaдa дaвнe 2001. гoдинe. Tимe je зaпeчaтиo свojу судбину! Oд тaдa oн aктивнo улaжe у тo дa свoje знaњe нa пeркусиjaмa прoдуби нa тeрeну у Aфрици, aли и ширoм свeтa и тo учeћи oд нajбoљих музичaрa кao штo су: Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Cheikh Lo и мнoги други. Сa сeнeгaлским музичaрeм – гриoтoм Кeмoм Сисoкoм нaступao je вишe путa у Mузejу aфричкe умeтнoсти у Бeoгрaду, a пoзнaт je и кao први бeлaц кojи je свирao пeркусиje сa Фeмиjeм Кутиjeм. У 2016. гoдини имaћe итeкaкo зaслужeну привилeгиjу дa нaступa нa сцeни сa Фeмијем Кутиjeм и њeгoвим бeндoм нa вeликoj турнejи пo СAД.

 


 

СРБИЈА НА ВЕЗИ (Ауторска емисија РТС2 и РТС САТ)

Кроз студијске емисије „Србија на вези“ третиране су теме и гости са афричког континента. Серијал „Африка и србија на вези“ је започет пре четири године када се ауторки и новинарки националног јавног сервиса Србије, Јелени Ђорђевић Поповић, указала прилика да помогне у убрзавању процеса сврставања српског језика у званични образовни систем Јужноафричке Републике. Иницијатива и заслуге такође припадају Виолети Павловић Мариновић, професорки из Јоханесбурга, а мала, али врло значајна помоћ емисије „Србија на вези“, довела је до тога да се од 6. новембра 2012. српски језик учи у свим основним, средњим, приватним и државним школама, као изборни предмет. Том приликом су реализоване 3 документарне емисије о Србима из Јужноафричке Републике: „Африка и Србија на вези“, „Африка и Србија на вези – Портрети“ и „Африка и Србија на вези – Да се упознамо и препознамо“. Ексклузивни материјал са афричког континента уобличен је и у емисији „Африка и Србија на вези – Боцвана“.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Издвајамо

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.

Текућа изложба