Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Прошле изложбе

 

О врелини: фотографије Катарине Радовић

22. децембар 2011. - 15. август 2012.

Фотографије с изложбе

О изложби

Изложба О врелини представља фотографски запис о „сусрету култура“ обележен кроз церемонију венчања, прво у Белгији, затим и Буркини Фасо. Фотографије Катарине Радовић исход су преиспитивања иначе комплексног феномена венчања у којем се приватно и лично (заправо оно најличније) с једне стране, и јавно које подразумева нормирано, колективно, ритуално и симоблично с друге, сударају у својим крајностима и амбивалентности креираних односа.

Иницијални грч љубави као по правилу проналази своју инспирацију у нечему непознатом; бирањем партнера из других култура (...) везујемо се за вредности које недостају у нашој култури. Заљубљујемо се у другог, идеалног, јер желимо да побегнемо од сопствених мањкавости и несигурности. Стога се можда чини најлакше и најлогичније заљубити се у некога ко нам је потпуно стран, ничим одређен, о коме и о чијој традицији и култури не знамо баш ништа.

Катарина Радовић


Изложбе

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.